Studentkinja se onesvestila nakon dva zalogaja božićne večere: Probudila se u bolnici, doktor joj je saopštio DIJAGNOZU, ovo su simptomi užasne bolesti

Vesti 17.12.2022 19:13 0

Studentica koja je rekla da se misteriozno razbolela pre dve godine na Božić podiže svest o svojoj hroničnoj bolesti na svom TikTok profilu.

Studentkinja se onesvestila nakon dva zalogaja božićne večere: Probudila se u bolnici, doktor joj je saopštio DIJAGNOZU, ovo su simptomi užasne bolesti

Printscreen/TikTok

Lusi Harman 20, iz Engleske tvrdi da je izgubila 25 kilograma za 30 dana ubrzo nakon što se upisala na fakultet 2020. godine.


Teška dijagnoza

Seća se da se osećala slabo, da je patila od stalnih bolova u stomaku i da je imala krv u stolici. Rekla je da je odbijala da veruje da bilo šta nije u redu sve dok nije stigla kući na božićnu večeru. Harman je rekla da je uzela dva zalogaja svog prazničnog obroka pre nego što se onesvestila na kauču.

Probudila se u bolničkoj sobi sa vestima da pati od teške neuhranjenosti i dehidracije. Ona je rekla da je ostala u bolnici na lečenju steroidima i imunosupresivima. Nakon magnetne rezonance, Lusi je navodno dijagnostikovana Kronova bolest, neizlečivo stanje koje izaziva upalu i iritaciju digestivnog trakta.


Edukacija o bolesti

„Da bih svom telu pružila odmor, stavljena sam na sondu za hranjenje oko šest meseci pre nego što sam polako ponovo počeo da jedem pravilno, ali moram da se držim određene hrane kao što su pirinač i piletina, kako ne bih iritirala creva. Harman je počela da objavljuje o svojoj bolesti na TikTok-u, gde ima milion lajkova na svom profilu i više od 5.000 pratilaca.

„Prvo sam pravila video priče o svojim životnim i zdravstvenim problemima, zatim sam počela da snimam komične spotove na tu temu. Dobio sam mnogo lepih odgovora od ljudi koji su se mučili sa sličnim stvarima, ali jedan komentar koji me je dirnuo, bio je od čovek koji je video moje video snimke i shvatio da ima slične simptome pa je otišao na pregled i otkrio da ima rak debelog creva", rekla je Lusi. "Srećom, pošto je rano otišao na pregled, bolest se može lečiti. Bilo je neverovatno da čujem da su mu moji video snimci toliko pomogli", dodala je ona.

Simptomi

Uobičajeni simptomi Kronove bolesti uključuju:

  • Dijareju
  • Groznicu
  •  Umor
  •  Bol u stomaku i grčeve
  • Krv u stolici
  • Rane u ustima
  • Smanjen apetit i gubitak težine
  • Bol ili drenažu u blizini ili oko anusa zbog upale (fistula)


BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading