Lice vam je buknulo i imate hormonske akne? Pronašli smo najefikasnije rešenje, provereno radi i potpuno je prirodno

A.E. Vesti 17.02.2023 12:28 5

Od puberteta i prve menstruacije, telo žene je pod stalnim i snažnim uticajem hormona

bubuljice

Shutterstock

Tokom jednog ciklusa, polni hormoni svakog meseca pripremaju telo za moguću trudnoću, a kada do nje ne dođe, izazivaju menstruaciju tokom koje materica odbacuje svoj unutrašnji omotač. Ova smena hormona ogleda se i na telu žene, njenoj psihi, a posebno na koži.

Hormonski balans donosi redovan ciklus, dobru energiju i raspoloženje, normalan apetit, bujnu kosu i čistu kožu, a kada se poremeti, menstruacije počnu da izostaju ili bivaju prebolne i preobilne, nemamo energije ni za najosnovnije svakodnevne aktivnosti i depresivne smo, apetit divlja i žudimo za nezdravom hranom pa se lako gojimo, kosa postaje beživotna a koža masna i prekrivena aknama.

Hormonske akne su čest problem ne samo u pubertetu, već i kod žena srednjih godina. Jedan od poremećaja koji danas poprima oblike epidemije, a sa sobom često donosi i akne, je sindrom policističnih jajnika – PCOS. Pored akni, ovaj neprijatni sindrom karakteriše i pojačana maljavost, opadanje kose, gojaznost, depresija, ali i mnogo ozbiljnija stanja kao što su insulinska rezistencija i hipertenzija. Sindrom policističnih jajnika je možda najbolji dokaz u kojoj meri hormoni upravljaju našim životom.

Akne – acne vulgaris – je zapaljenje kože koje izaziva pakterija Propionibacterium acnes, a koja pogodno tlo nalazi u seborejičnoj koži. Kada koža pod dejstvom hormona proizvodi višak sebuma, a ćelije kože ubrzano stvaraju korneocite, dolazi do hiperkeratoze – stvaranja zadebljanja na površini kože. Ovaj, ispod površine kože zarobljeni sebum potom nastanjuju bakterije i izazivaju upalu koja se vidi i golim okom, u obliku izbočine i crvenila. Nakon što se gnojni džep prokine i iščisti, često se na istom mestu stvara nova akna i ostavlja trajnu hiperpigmentaciju i ožiljak.

Lice vam je buknulo i imate hormonske akne? Pronašli smo najefikasnije rešenje, provereno radi i potpuno je prirodno

Femisan A

 

 

Kako se možemo izboriti s hormonskim aknama? Pre svega uspostavljanjem dobrog hormonskog balansa. Zdrava ishrana bez prostih ugljenih hidrata i trans masti i redovna fizička aktivnost neophodni su za normalan rad hormona, a dodatnu pomoć mogu nam pružiti lekovite biljke. Femisan A kapsule sa zlatnom makom sadrže ekstrakte šest lekovitih biljaka i cink, i na prirodan način efikasno doprinose uspostavljanju hormonske ravnoteže, pa su idealna pomoć kod menstrualnih poremećaja, cista, mioma, upala, policističnih jajnika i hormonskih akni.

Sledeći korak je pravilna nega kože:

* pred spavanje treba obavezno skinuti šminku i umiti se blagim sredstvima prilagođenim seborejičnoj koži,  

* zbegavati odlazak na trening sa šminkom koja će dodatno zapušiti pore i pojačati upalu kože,

* izbegavati dodirivanje kože i stiskanje bubuljica,

* izbegavati solarijume,

* obavezno posetiti dermatologa i pridržavati se uputstava,

* izabrati ispravnu kozmetiku za svakodnevnu negu.

Pravilnu negu kože sklone aknama omogućava gel Clear Skin iz Devi kolekcije Herba Sveta. Ovaj vrlo pristupačni gel sadrži visokokvalitetne sastojke koji doprinose smanjenju stvaranja sebuma, začepljenosti pora, a pritom skupljaju pore i daju tenu ujednačeni izgled. Vitamini, skvalan, tamanu ulje i ekstrakt hamamelisa hidriraju kožu i sprečavaju iritacije, dok botanički miks smanjuje crvenilo i pigmentaciju i daje koži čist izgled. Clear Skin gel je pogodan i za najosetljiviju kožu.

Ova dva proizvoda iz stručne laboratorije Herba Sveta pomažu nam da se „sprijateljimo“ sa svojim hormonima i omogućimo im da rade u našu korist. A kada se procesi u našem telu izbalansiraju, osetićemo u jednom trenutku da smo da smo ponovo svoje i kao takve najlepše.

 

 

Komentari (5)
Loading
Најбољи Лек
17.02.2023 20:17

Хормонске акне се јављају конзумирањем крављег млека и прерађевина од млека ко што су сир, маслац, кисело млеко итд. Наиме познато је да се млечним кравама дају хормоски препарати да би им се повећала принос млека. Управо ти хормонски препарати доводе ко појава акни , а неретко и до поремећаја циклуса код женске популације. Да је ово тачно можете се уверити престанком конзумирања крављег млека и прерађевина од исто на месец дана.

Akna
25.02.2023 21:03

@Најбољи Лек - Sestrine dve devojčice ne konzumiraju ništa od mlečnih proizvoda pa su prepune akni...tako da...

Jeca
04.03.2023 21:23

@Akna - Da ne konzuniraju kravlje proizvide ali Jedi slatkise, cokoladu, kolace a u svemu tome ima mleka ili putera ...

crni
29.03.2023 21:04

Samo redovan i dobar seks i nema da boli glava😉

milica
05.04.2023 09:23

Ja sam cerki to uzela zbog hormonskooog disbalansa i pomoglo joj je ali ona ima i asmu i mora da koristi fotokataliticki preciscivac vazduha koji je dosta pomogao i oko lica.