"Ovo je uobičajni oblik RAKA": Promena na koži uznemirila lekare Džoa Bajdena

Vesti 05.03.2023 17:00 0

Američkom predsedniku Džou Bajdenu dijagnostikovan je rak kože, saopštio je lekar Bele kuće Kevin O'Konor

"Ovo je uobičajni oblik RAKA": Promena na koži uznemirila lekare Džoa Bajdena

Foto: AP

Biopsija je potvrdila da je mladež koji je uklonjen pre nekoliko nedelja bio karcinom. Kako je O'Konor istakao, „svo kancerogeno tkivo je uspešno uklonjeno”.

Džo Bajden je bio podvrgnut periodičnim godišnjim pregledima u februaru, tokom kojih su lekari bili zabrinuti zbog kože na grudima.

Mladež je uklonjen i poslat na pregled. Lekar Bele kuće Kevin O'Konor saopštio je u petak, 3. marta, da je, očekivano, biopsija potvrdila da je reč o neoplastičnoj leziji - karcinomu bazalnih ćelija.

U saopštenju se navodi da je to uobičajen oblik raka kože i da je svo kancerogeno tkivo uspešno uklonjeno. O'Konor je rekao da će američki predsednik ostati pod dermatološkim nadzorom, ali nije potrebno dalje lečenje. Mesto biopsije je lepo zaraslo.

„Lezije karcinoma bazalnih ćelija nemaju tendenciju da se šire i metastaziraju kao drugi ozbiljniji karcinomi kože, kao što su maligni melanom i karcinom skvamoznih ćelija“, napisao je Kevin O'Konor.

I prvoj dami je uklonjen mladež

Ranije ove godine, prva dama SAD Džil Bajden podvrgnuta je operaciji uklanjanja slične lezije kože. U njenom slučaju, to je bio madež koji se nalazi iznad njenog desnog oka. Međutim, sve ćelije raka su uspešno uklonjene.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading