Srušila se u sred prodavnice, ali su joj rekli da je "pod stresom": Posle sedam dana dobila je jezivu dijagnozu i sada se bori za život

J.V. Vesti 08.03.2023 11:29 0

Srušila se u sred prodavnice, lekari su rekli da joj je to od stresa, međutim, dijagnoza koju je kasnije dobila bila je jeziva

Srušila se u sred prodavnice, ali su joj rekli da je "pod stresom": Posle sedam dana dobila je jezivu dijagnozu i sada se bori za život

Profimedia

Dok je bila na odmoru na ostrvu Galapagos, Britanka Moli Malheron (24), primetila je da ima problema sa disanjem. Međutim, lekari su joj rekli da je anksiozna i da je sve to "u njenoj glavi". Kada se vratila u Veliku Britaniju u roku od 48 sati počela je da povrća, a onda se samo srušila u supermarketu. 

Srušila se u sred prodavnice, ali su joj rekli da je

Profimedia

 

 

Prebačena je u bolnicu Erdejl u Stitonu, u blizini Bredforda, gde su lekari pronašli tumor od 15 cm na njenom srcu i plućima i dijagnostikovali joj Non Hočkingov limfom u četvrtoj fazi.

- Samo sam plakala i vrištala i vrištala. Znala sam da nešto nije u redu, ali nisam mislila da nije tako strašno - rekla je Moli, a prenosi Dejli mejl.

Zbog agresivnosti njenog raka, Moli nije mogla da se podvrgne krioprezervaciji, očuvanju biološkog materijala hlađenjem na veoma niskim temperaturama, kako bi zaštitila svoju plodnost pre nego što je počela hemioterapiju. Lekari su joj umesto toga dali injekciju kako bi je stavili u privremenu ranu menopauzu u nadi da bi mogla da zatrudni, kada završi hemioterapiju

Srušila se u sred prodavnice, ali su joj rekli da je

Profimedia

 

 

- To mi je najstrašnije od svega. Oduvek sam želela da se udam i postanem majka. Jedino što mi preosaje je da sedim i plačem - ispričala je neutešna Moli. 

Prepisali su joj i steroide kako bi zaustavili rast tumora, a zbog uznapredovalog stanja tumora, brzo je započela hemoterapiju. Doktori se nadaju da će moći da je izleče, jer je mlada i u dobroj fizičkoj formi, uprkos tome što Non Hočking limfom ima petogodišnju stopu preživljavanja od oko 64 odsto.

 

Šta je Non Hočking limfom?

To je tumor limfnog tkiva čija se učestalost postepeno ali konstantno raste iz godine u godinu. Osnovna karakteristika su uvećane limfne žlezde, koje su bezbolne i rastu bez očiglednog razloga.  Ipak neke podvrste Non Hodgkins limfoma karakteriše i pojava neuobičajenog uvećanja limfnog tkiva kao što su enormno uvećani krajnik, velika tumorska masa koja razara gornju vilicu ili sredinu nosne pregrade, limfna masa u mozgu, limfna masa u trbušnoj duplji ili u sluznici želuca. 

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading