Rekli su mi da je obična PREHLADA, a završila sam na hemioterapiji: Da nije bilo moje TETKE, ne bih preživela

Vesti 28.03.2023 10:05 0

ŽENA kojoj je dijagnostikovana obična prehlada završila je na hemoterapiji nakon što je njena tetka iz NHS-a insistirala da se skenira.

Rekli su mi da je obična PREHLADA, a završila sam na hemioterapiji: Da nije bilo moje TETKE, ne bih preživela

Printscreen/Instagram

Paris Vels (28) iz Kenta, nije uspela da izdjstvuje pregled kod lekara zbog otoka na vratu za koji su lekari rekli da nije razlog za ozbiljnu zabrinutost.

Kozmetičarka je nakon toga posetila lokalnu hitnu pomoć - gde je njena tetka radiolog zahtevala skeniranje i biopsiju. Bila je slomljena kada je biopsija potvrdila da ima Hočkinov limfom. Paris je rekla: „Kada sam prvi put primetila svoju kvržicu, tog dana sam telefonirala lekarima da zakažem pregled, a oni su mogli da mi ponude samo telefonski termin četiri dana kasnije", nakon čega je zbog zabrinutosti, posetila lokalnu hitnu pomoć.


„Rekli su mi da je to limfni čvor od prehlade, koju sam imala nedelju dana ranije i da nije kancerogen. „Srećom, moja tetka radi na radiologiji. Znala je da kvržica ne izgleda kako treba i tražila je drugo mišljenje.


„Pokazala je osobi sa kojim radi i ona je rekla da moram da se pregledam što pre. „Odmah me je skenirala, a  onda mi jebila potrebna biopsija. "Ispostavilo se da je rak. Dijagnostikovan mi je za četiri nedelje zahvaljujući njoj."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Wells (@pariswells94)

 

Paris je prošla iscrpljujući tretman za drugi stadijum raka, uključujući osam rundi hemoterapije i 17 rundi radioterapije. Šok dijagnoza je stigla samo nedelju dana nakon što je Parisina devetogodišnja veza prekinuta.

Sada je ušla u remisiju - ali je još uvek traumatizovana svojim iskustvom.

 „Pre nego što sam mogla da počnem sa bilo kakvim hemoterapijskim tretmanom, odlučila sam da uradim tretman za plodnost kako bih zamrznula jajne ćelije samo u slučaju da hemoterapija utiče na to da ne mogu da  imam decu u budućnosti. „Nakon što sam završila ovaj tretman plodnosti u bolnici King's College, započela sam svoju prvu terapiju u junu u odeljenju Chartvell u bolnici Princess Royal, rekla je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Wells (@pariswells94)


 

 

Nkaon terapije, Paris je krenula na terapiju kako bi nastavila život posle opake bolesti. Ona se posebno zahvalila svojoj porodici, ističući da su joj svi članovi pružili ogromnu podršku. Naglasila je da je šansu dobila zahvaljujući reakciji njene tetke, jer da nije bilo nje, bolest bi možda bila otkrivena u trenutku kada je već kasno.

Komentari (0)
Loading