Svi u SRBIJI ih jedemo NEKONTROLISANO: Doktorke Tamara i Elena iz RUSIJE otkrivaju koliko MANDARINA smemo da pojedemo u DANU!

Vesti 09.12.2021 14:58 0

Verovali ili ne, ali postoji limit

Svi u SRBIJI ih jedemo NEKONTROLISANO: Doktorke Tamara i Elena iz RUSIJE otkrivaju koliko MANDARINA smemo da pojedemo u DANU!

Shutterstock

- Možete pojesti četiri mandarine dnevno bez štete po zdravlje. Plod je veoma zdrav, podiže imunitet, izbacuje toksine iz organizma i poboljša raspoloženje, pa je tradicija jedenja mandarina za novogodišnje praznike veoma dobra - doktorka Tamara Pruntseva za "RIA News".

Mandarine se mogu konzumirati svaki dan, ali nutricionistkinja Pruntseva savetuje da maksimalno pojedete četiri.

Sa njom se slaže i nutricionista Elena Tikhomirova. Prema njenim rečima, zimi naš organizmu najčešće nedostaju vitamini, pa je zato ovo voće pravi spas.

- Mandarine su niskokalorične, a bogate vitaminima, uključujući vitamin C - objasnila je nutricionista.

Ona je napomenula da je važno oprati mandarine pre pijenja u toploj vodi.

Doktorke se slažu da zloupotreba mandarina može dovesti do razvoja alergijskih reakcija, nadimanja, pogoršanja hroničnih bolesti gastrointestinalnog trakta, jer voće sadrži veliku količinu vlakana.

Nutricionisti preporučuju da jedemo mandarine ujutru i popodne do 17 časova, ali najbitnije je da ih ne jedete na prazan stomak! 

- Ako se pridržavate jednostavnih preporuka, mandarine će samo pozitivno uticati na zdravlje, ukloniti toksine, povećati imunitet i poboljšati raspoloženje - rekla je Pruntseva.

Komentari (0)
Loading