Ne samo da izgledaju ODVARTNO: Sa nokta se mogu proširiti i na OSTALE delove tela, evo kako da se rešite upornih GLJIVICA

Vesti 14.12.2021 16:35 0

Mnogim ljudima je neprijatno da pričaju o gljivicama na noktima. Iako ponekad zahtevaju medicinski tretman postoje načini i da se ih se sami rešite.

Ne samo da izgledaju ODVARTNO: Sa nokta se mogu proširiti i na OSTALE delove tela, evo kako da se rešite upornih GLJIVICA

pixabay

Gljivice su uporne, odvratne i ružne. Evo kako možete da ih se otarasite.

1. Koristite makaze i turpiju. 

Iako ove dve stvari neće biti dovoljne za uspešno lečenje, potudite se da se otarasite problematičnog područja u što većem obimu. Turpijajte celu površinu nokta.

2. Čistite nokte troprocentnim hidrogenom.

Hidrogen će gljivice ozbiiljno napasti, a ako su se proširile na kožu, možete koristiti i jači hidrogen. Stavite malu količinu i držite 10 do 15 minuta. Ovaj postupak bi trebalo bukvalno da sagori gljivicu.

3. Koristite terapiju medicnskim jodom

Svako veče nakon tuširanja, dobro osušite stopala. Zatim lagano, nanosite medicinski jod štapićem za uši. Povremeno isturpijajte celu površinu nokta, kako bi jod mogao da prodre u dublje slojeve.

4. Koristite ulje eukaliptusa

Neke studije pokazuju da ulje eukaliptusa može imati pozitivan uticaj na lečenje gljivica. Ipak, uzmite u obzir da ovo ulje neće dati brzinske rezultate i da je neophodno da ga redovno koristite. 

5. Sirće

Obavezno koristite sirće kada se lečite od gljivica. Dovoljno je da potopite noge 20 minuta dnevno u belo sirće i  do pomaka može doći već posle nekoliko dana. Ako vam ne prija da držite noge isključivo u kiselini, dodajte malo tople vode.

6. Beli luk

Konzumirajte ili nanosite beli luk. Možete napraviti masku za noge koristeći beli luk i kokosovo ulje, koje će omekšati kožu i pomoći vam da odstranite zahvaćena područja. 

 

 

Komentari (0)
Loading