Momentalno deluje: Pritisnite hladnom vodom ove tačke na telu i za minut ćete se rashladiti i na plus 40

Slobodanka Ćorić Vesti 25.07.2023 12:50 0

u. Ovaj koristan trik radi brzo na plus 40 stepeni Celzijusa. Koristite led ili flašu sa ohlađenom vodom da izvršite pritisak

Momentalno deluje: Pritisnite hladnom vodom ove tačke na telu i za minut ćete se rashladiti i na plus 40

ALO/Aleksandar Nalbantjan

Toplotni talas zahvativši Evropu, ali i našu zemlju, sa sobom je doneo i ovećani rizik od toplotnog udara. Nadležni i doktori više puta upozoravaju kako da se ponašamo pri visokim temperaturama. Tokom vrućina i naše telo apsorbuje previše toplote što dovodi do određenih posledica.

Zato je važno da se redovno hidriramo izbegavamo i zaštitimo od sunca kada je najjače - u periodu od 10 do 17h. Osim toga, važno je da znamo i kako da se rahladimo, a korisni trikovi su nam tada od velike koristi.

Jedan od njih je primena hladnog pritiska na određene "vruće" tačke na telu. Ovaj koristan trik radi brzo na plus 40 stepeni Celzijusa. Koristite led ili flašu sa ohlađenom vodom da izvršite pritisak i osetićete olakšanje. Tačke na koje treba vršiti pritisak, odnosno stavljati hladne predmete su:

  • zglobovi
  • iza kolena
  •  mesto savijanja lakta
  •  vrat
  •  slepočnice

Što se tiče vremena - neki preporučuju da se led na spomenute točke stavlja jedan minut. U svakom slučaju radite ono što vam se čini prijatnim. Takođe, pazite da pritisak koji stavljate ipak nije prehladan (led, kako je spomenuto, omotajte u ručnik ili krpu).

 

Komentari (0)
Loading