Za 24 sata tri kilograma manje: Ova dijeta drži se samo određenim danima, nemojte da propustite priliku, sutra vam je prva šansa

Jelena Vukelić Vesti 01.11.2023 15:42 0

Dijeta koja nikada ne izlazi iz mode je ona koja se primenjuje za vreme punog Meseca, a sledeći je sutra, 1. avgusta.

dijeta

FreePik

Ova dijeta će vam pomoći da skinete "višak" kilograma, ali nakon postizanja željenih rezultata, morate nastaviti sa zdravim načinom ishrane. U suprotnom, kilogrami se mogu vratiti, pa je važno pridržavati se jednostavnih pravila.

Dakle, dijeta se primenjuje za vreme punog Meseca, traje 24 sata i može se ponavljati više puta godišnje. Uz nju ćete pomoći telu da se oslobodi viška vode, poboljšaćete metabolizam i uz pomoć detoksikacije smanjiti nastanak celulita.

Ukratko, reč je o postu u trajanju od 24 sata, odnosno, konzumiranje hrane je zabranjeno 24 sata od trenutka mesečeve promene. Dozvoljen je unos vode i nezaslađenih čajeva, dok su ostali napitci poput alkohola, mleka ili gaziranih pića strogo zabranjeni.

Ova dijeta neće naneti štetu organizmu jer će snaga gravitacione sile i količina vode koju imamo u telu uticati na njeno sprovođenje. Sav stres, loša i obilna ishrana te tečnost koju bi naš organizam zadržavao u sebi, izlučiće se. Zato već nakon 24 sata možete izgubiti i do tri kilograma. Osim gubitka kilograma, na ovaj način omogućićemo našem organizmu da se odmori.

Da biste održali postignuti rezultat, važno je da smanjite unos kalorija i tokom ostalih dana. Savetuje se konzumiranje hrane poput orašastog voća, sezonskog povrća, mesa poput junetine i pilećih prsa te ribe. Takođe, možete konzumirati limun koji je bogat vitaminom C.

Nikako se ne preporučuje konzumiranje šećera, testenine i preterano slanih jela.

Ako propustite 1. avgust, ovo su ostali datumi punog Meseca za 2023. godinu:

30. avgust

29. septembar

28. oktobar

27. novembar

26. decembar

Komentari (0)
Loading