"Imam rak kože": Poznati voditelj u programu uživo saopštio da ima tešku bolest, a ovo su bili prvi simptomi koje je primetio

Jelena Vukelić Vesti 22.08.2023 13:34 0

Čuveni voditelj je na samom početku emsije koju vodi saoštio da se bori sa kancerom

"Imam rak kože": Poznati voditelj u programu uživo saopštio da ima tešku bolest, a ovo su bili prvi simptomi koje je primetio

Printscreen/InstagramDžo

Britanski radio voditelj Kris Evans (57) je objavio tokom svoje emisije na "Virgin" radiju da mu je dijagnostikovan rak kože.

Evans, poznat britanski radio voditelj (57), je saopštio svojim slušaocima tokom emisije na "Virgin" radiju da je dobio dijagnozu raka kože. Ovaj poznati voditelj je podelio sa svojom publikom da se radi o karcinomu koji je otkriven u ranoj fazi te da će početi lečenje već sledećeg meseca.

Kris Evans

Profimedia

 

 

- Želim da razjasnimo o čemu se tačno radi... Radi se o melanomu. Ponekad koriste izraz 'maligni melanom'. Međutim, taj izraz je suvišan jer kada je melanom prisutan, onda je već zloćudan. S obzirom na to da je otkriven u veoma ranom stadijumu, moguće je da će se potpuno izlečiti - objasnio je.

Kris, koji je stekao ogromnu popularnost tokom 90-ih i 2000-ih godina zahvaljujući svojim uspešnim emisijama kao što su "TFI Friday" i "Big Breakfast", već se od 2020. godine suočava sa strahom od raka kože. "Otišao sam i pokazao stručnjaku za kožu nekoliko neobičnih znakova na telu pre Božića, a ona mi je rekla: 'Moraš doći ponovo kako bismo proverili tvoju kožu'", otkrio je Kris.

Melanomi često izgledaju kao obični mladeži, i ukoliko primetite promene na licu, vratu ili drugim delovima tela, trebali biste obratiti pažnju. Lekari preporučuju redovne godišnje preglede kod dermatologa gde se koža pregleda vizuelno ili pomoću specijalizovane opreme, a ponekad se radi i biopsija. Promene koje treba posebno pratiti uključuju nesimetriju, nepravilan oblik, povećanje veličine, izbočenost iznad površine kože, svrab, iritaciju, bol, krvarenje i porodičnu istoriju raka kože.

Komentari (0)
Loading