Posle odmora u Turskoj devojčica zavrišila u bolnici: Dobila teške opekotine zbog "bezazlene" stvari koju rade sva deca na letovanju

Jelena Vukelić Vesti 11.09.2023 17:02 0

Majka dvoje dece strahuje da će njenoj sedmogodišnjoj ćerki zauvek ostati ožiljak na ruci zbog jedne "obične" stvari koje su uradili na letovanju.

shutterstock

Shutterstock

Kirsti Njuton (37), dozvolila je svojoj ćerki Matildi da uradi privremenu tetovažu kaonom na desnoj podlaktici dok su boravili u Turskoj na letovanju, piše Dejli mejl.

Iako je na početku izgledalo da je sve u redu, crna tetovaža od kane postala je crvena i svrbela nakon što su se vratili kući u Englesku. 

 

 

 

 

Kasnije je Matilda hitno prevezena u bolnicu nakon što je koža oko tetovaže počela da krvari, a lekari su potvrdili da je imala alergijsku reakciju na hemikaliju u kani.

Kirsti sada upozorava druge da budu oprezni kada dozvole svojoj deci da se tetoviraju kaonom i da pre nego što to urade, naprave mali test na koži. 

Kirsti veruje da je opekotinu izazvala parafenilendiamin (PPD) - hemikalija koja se često nalazi u crnoj kani i tamnim farbama za kosu.

Iako se PPD može zakonito koristiti u farbama za kosu, nivoi su strogo kontrolisani. Međutim, stručnjaci upozoravaju da crna kana često premašuje ove količine kako bi dobila tamniju boju.

 

Komentari (0)
Loading