"Prejedanje me dovelo na ivicu smrti": Došla do 170 kg i rekla dosta, devojka smršala 92 kilograma i pokazala kako je izgledao njen jelovnik

Slobodanka Ćorić Vesti 20.09.2023 09:18 0

Dok je bila gojazna bila je veoma depresivna i nije volela da izlazi iz kuće. Nakon neverovatne transformacije, stekla je samopouzdanje. Danas je u srećnoj vezi i uskoro će postati mama.

mršavljenje

Printscreen/Instagram

Gojaznost dovodi do više od 200 različitih bolesti, poput dijabetesa, insulinske rezistencije, hipertenzije, oboljenja srca i krvnih sudova, moždanog udara i mnogih drugih. Sa njom se borila i Kler Bart sa Novog Zelanda, koja je dospela do kilaže od 170 kilograma.

"Bila sam očajna i ništa mi nije pomagalo. Iako sam probala svaki lek i dijetu, nije delovalo. Osećala sam se potpuno odsečenom od sveta", rekla je Kler Bart koja je u proseku imala 150 kilograma, a njena najveća kilaža bila je 170 kilograma. Sa gojaznošću se borila punih 10 godina, a onda je otišla na operaciju smanjenja želuca. Odstranjeno joj je 80 odsto želuca, nakon čega je smršala 92 kilograma.

"Da nisam otišla na operaciju, prejedanjem bih sebe odvela u smrt, u to sam sigurna. Čim sam se probudila nakon operacije, osetila sam razliku. Um mi je bio miran, kao da je i moj mozak znao da smo učinili nešto što će mi potpuno promeniti život", rekla je i dodala da je bila veoma depresivna i nije volela da izlazi iz kuće. Nakon neverovatne transformacije, stekla je samopouzdanje. Danas je u srećnoj vezi i uskoro će postati mama.

Svojom pričom inspiriše mnoge na Instagramu, a otkrila je i kako je ranije izgledao njen jelovnik: "Nekada bih za jedan obrok pojela 10 burgera, dve porcije pomfrita, dve tortilje i pila gazirano piće. Nakon svega toga bih pojela dve velike pice i uzela još soka. Naravno, tu su i slatkiši. Samo na hranu sam trošila ogromne sume novca", priznala je Kler.

Komentari (0)
Loading