Otrovali ste se od lekova za glavu: Doktor otkriva kako da ublažite migrenu, treba vam samo topla voda

Slobodanka Ćorić Vesti 24.09.2023 15:50 0

Doktor je objasnio da proces pomaže u širenju krvnih sudova u vašim stopalima i tako oslobađa krv iz glave

Otrovali ste se od lekova za glavu: Doktor otkriva kako da ublažite migrenu, treba vam samo topla voda

Pexels

Oni koji nikada nisu iskusili migrenu, imaju sreću da ne znaju šta je signalni pulsirajući bol u prednjoj i bočnoj strani glave, često praćen "aurom" trepćućih svetala mučnina i povraćanjem. Takav napad može da traje satima ili čak danima, a migrene čak podstiču i druge neprijatne simptome kao što su ukočen vrat i umor.

Pacijenti se najčešće odlučuju za lekove protiv bolova kako bi mogli da funkcionišu, a doktor otkriva metod ublažavanja bolova bez lekova. Dr Kunal Sod, lekar za akutne i hronične bolove, otkrio je da vam treba topla voda, jer držanje stopala u vodi može da pomogne u ublažavanju intenzivnog bola.

"Ako patite od migrenskih glavobolja, postoji trik koji možete da isprobate. On nema nuspojave, a sve što treba da uradite, jeste da noge potpite u toplu vodu", rekao je. Verovatno se pitate kako obična voda može da pomogne? Doktor je objasnio da proces pomaže u širenju krvnih sudova u vašim stopalima i tako oslobađa krv iz glave. Migrena uzrokuje širenje krvnih sudova koji okružuju mozak, a to je širenje koje može da dovede do pulsiranja u glavi, često koncentrisanog na jednoj strani.

Ipak, kada se krv povuče sa mesta gde se migrene javljaju, to bi moglo da smanji bol koji osećate. "Topla voda će proširiti krvne sudove u stopalima, povlačeći krv iz glave, što će ublažiti pritisak na krvne sudove koji izazivaju migrenu, što će zauzvrat smanjiti bol", objasnio je doktor.

Komentari (0)
Loading