Kako da postanete uspešni: 6 jutarnjih rutina koje garantuju uspeh

Anđela Jovanović Vesti 18.10.2023 08:00 0

Dobra jutarnja rutina može drastično da promeni život. Evo šta oni kojima je pošlo za rukom govore kako da budete uspešni.

žena

unsplash

Elimišite donošenje odluka što je bolje moguće

Ovo se odnosi na to da dan treba započeti donošenjem što je manje odluka, pa tako šta ćete obući, kuvati i slično, treba obaviti uveče kako bi se teret donošenja odluka sklonio iz jutarnje rutine.

Naučite da se budite na vreme

Buđenjem na vreme, pobeđujete najtežu prepreku -  san i ne dopuštate sebi dodatne luksuze, držeći do discipline. Posle nekog vremena vaš će se organizam buditi u određeno vreme i to bez alarma. Priključićete se grupi ljudi u kojoj su Opra i Džef Bezos, prenosi "The Daily Star".

Namestite krevet svako jutro

Ovo ste čuli milion puta, ali zaista, nameštanje kreveta je efikasnije od prostog izgleda. Utiče na to da uvodite disciplinu u svoju rutinu, ali i da ohrabrite sebe od ranog jutra izvršavanjem i ispunjavanjem zadataka.

Hidrirajte se

Važno je da se hidrirate čim ustanete, kako biste pokrenuli organizam. Ipak, ne zaboravite, bili ste bez vode nekoliko sati. Tako da čaša, dve ujutru na prazan stomak, čini odličan početak dana.

Aktivirajte mozak i telo

Lagano vežbanje takože čini čuda od ranog jutra. Sabira misli, aktivira mozak i telo, a i ubrzava i poboljšava cirkulaciju, pa će vas činiti budnim tokom ostatka dana.

Prođite kroz ciljeve za dan koji je pred vama

Da se nadovežemo na prvu stavku, zgodno je imati ispisane planove i ciljeve za dan koji sledi, pa ujutru proći kroz listu. Čini da imate plan i putanju za taj dan, a ispunjavanje tih planova učiniće vam neizmerno zadovoljstvo.

Komentari (0)
Loading