Nikako ne konzumirajte ovu hranu: I pre i nakon treninga može izazvati veliku štetu

Vesti 21.10.2023 17:22 0

Važno je znati...

patika

Shutterstock

Pravi izbor namirnica pre i posle vežbanja mogu poboljšati rezultate samog treninga. Samim tim, jako je bitan način ishrane, ali i namirnice koje konzumirate.

Kako biste izbegli probleme sa stomakom, neke namirnice ne bi trebalo da konzumirate pre treninga. Takođe, važno je da ne preterate s hranom pre treninga i da jedete ugljene hidrate.

S tim u vezi, pre planirane fizičke aktivnosti možete da jedete hleb sa žitaricama od celog zrna, a možete dodati omiljenu vrstu džema i malo putera od kikirikija. Takođe, konzumiranje malih količina kikirikija pomaže u održavanju zdrave težine.

žitarice

Shutterstock

 

 

Još jedan odličan obrok pre treninga je zobena kaša s mlekom i dodatkom voća, ali s manjim udelom masnoće. Smuti od voća i jogurta, kao i kombinacija orašastih plodova i suvog voća su još jedan pravi izbor namirnica pre treninga, piše Klix.ba.

Kada završite s vežbanjem, najbolje bi bilo da nastavite s unosom ugljenih hidrata, ali uz povećani unos proteina. Neki od predlloga obroka koji su idealni posle treninga su jaja, ćuretina ili piletina uz dodatak riže ili peciva od celovitih žitarica. Takođe, nemojte izostaviti povrće kao izvor vlakana.

Trebalo bi da izbegavate masnu hranu, jer je organizmu potrebno više vremena da je preradi. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Fitnes instruktorka @fitnes_si_ti svakoga dana čitaocima portala Najzena.rs preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje.Pridružite nam se svakog jutra u 10 časova kako bismo zajedno vežbali i na najbolji moguči način započeli novi dan ❤P.S. Prva vežba vas već očekuje na našem portalu 😃 #fitness #trening #najzena #tiktokserbia🇷🇸 #trend #fyp #najzenasrbije #mrsavljenje #mrsavljenjebezdijete #tiktokserbia ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading