Ni u hotelu nije savršeno: Mikrobiolog kaže da ovu hranu nikada ne jede sa švedskog stola, jer je puna bakterija

Vesti 19.03.2024 08:11 0

Švedski sto u hotelu je najčešće bogat raznom hranom. Ali stručnjak kaže da neke namirnice treba izbegavati.

hrana

Shutterstock

Kada je doručak u hotelu u vidu švedskog stola, nađe se za svakog po nešto. Međutim, neku hranu treba izbegavati tom prilikom, čak i ako vam je omiljena. Mikrobiolog Džej Tetro upozorava da postoji hrana koju je bolje izbegavati u takvim situacijama, jer može izazvati stomačne tegobe. To su kajgana, palačinke, prženi krompir, pržena slanina i slična jela. Razlog je to što se podgrevaju u posudama u kojima stoje.

džem

Shutterstock

 

"Klonio bih se i džema, kečapa, senfa, putera od kikirikija. Ako su te posude otvorene, a u njima je kašika, postoji velika verovatnoća da su kontaminirani jer ljudi često ne peru dobro ruke ili ih uopšte ne peru, a svi uzimaju hranu istim priborom", kaže mikrobiolog. On na švedskom stolu ne uzima ni majonez, kriške limuna i dresinge za salatu jer su to, kako kaže, "mesta na kojima se razmnožavaju bakterije", piše „Mashed“

Kao najsigurnije opcije, od hrane na švedskom stolu izdvaja suhomesnate proizvode, kačkavalj, dimljeni losos, sveže i koštunjavo voće, pite (ako procenite da ne stoje duže od dva sata na stolu).

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading