Dijeta sa najjeftinijom namirnicom: Zbog nje se usijao internet u Srbiji, a nije ni čudo jer se za tri dana gubi tri kilograma

Jelena Vukelić Vesti 21.03.2024 20:01 0

Ako želite da smršate u rekordnom roku i na lak način definitivno bi trebalo da probate ovu dijetu

autofagija

Shutterstock

Probiotici koji se nalaze u jogurtu stimulišu rast zdrave crevne flore, a koja kao posledicu ima brže varenje hrane, eliminaciju toksina, pa tako i mršavljenje.

Ovako izgleda jelovnik jogurt dijete za 3 dana:

Prvi dan

Doručak: Ujutro pojedite običan jogurt s voćem i pahuljicama po sopstvenoj želji.
Ručak: Na maslinovom ulju prodinstajte povrće po izboru i na kraju pomešajte s kuvanim pirinčem. Osim soli i bibera u povrće nemojte dodavati nikakve začine. Za desert pojedite jogurt s komadićima voća.
Večera: Pre spavanja zasititiće vas salata sa šunkom i šargarepom. Naseckajte jednu šargarepu, jabuku i 50 g šunke, pa dodajte maslinovo ulje. Sve zajedno pomešajte s jogurtom.

Drugi dan

Doručak: Za salatu od krastavaca potrebni su vam jogurt i krastavac koji treba iseckati na kockice i na kraju sve zajedno pomešati. Posolite i pobiberite.

Ručak: Posolite i pobiberite malo piletine iseckane na kockice i prodinstajte na maslinovom ulju. Dodajte iseckane šampinjone, jedan paradajz i papriku. Kada povrće omekša sklonite s vatre i dodajte jogurt.
Večera: Dve čaše jogurta pomešajte s nekoliko bobica mešanog šumskog ili nekog drugog voća po izboru.

Treći dan

Doručak: S jogurtom pomešajte sir, naseckanu jabuku, malo cimeta i na kraju malo posolite i pobiberite.
Ručak: Ispecite 150 grama filea od oslića, a kao prilog napravite salatu od jogurta, naseckanog krastavca i malo senfa.
Večera: Skuvajte sto grama testenine, dodajte jednu naseckanu papriku i kuvano jaje. Sve zajedno pomešajte s jogurtom.

Napomena: Kratkotrajna primena ove dijete (ne duže od tri dana) sigurno neće štetiti zdravim ljudima, ali se ne preporučuje dugotrajno praktikovanje. Pre početka dijete, obavezno se posavetujete sa svojim lekarom. 

Komentari (0)
Loading