Zovu je KRALJICOM BILJA i DAROM OD BOGA: Moćna SIBIRSKA ČAGA produžava život i sprečava teška oboljenja!

Najžena Vesti 16.12.2021 20:55 0

Divlja sibirska čaga, parazitska gljiva koja živi na brezi, obiluje brojnim lekovitim svojstvima koje leče od najtežih bolesti

Zovu je KRALJICOM BILJA i DAROM OD BOGA: Moćna SIBIRSKA ČAGA produžava život i sprečava teška oboljenja!

Printscreen/Youtube

Čaga, parazitska gljiva koja raste na brezi nalik na izgorelu, izbrazdanu koru krije tajnu napornog artritisa  deluje podmlađujuće na ceo organizam. Zbog svoje lekovitosti poznata je i pod nazivima „dar od Boga“ i „kraljica bilja“, a zahvaljujući raznovrsnim i sveobuhvatnim svojstvima prozvana je "nadmoćnom biljkom".

Raste u šumama breze širom Rusije i u pojedinim delovima severne Evrope. Najzastupljenija je u tradicionalnoj ruskoj i istočnoevropskoj medicini, gde se koristi za održavanje zdrave prirodne ravnoteže i veruje se da daje mladolikost, produžuje život i jača imunitet.

Sibirska čaga postala je vrlo popularna kada je spomenuta u knjizi nobelovca Aleksandra Solženjicina. On je pisao o vlastitom ozdravljenju od  karcinoma pomoću čaja od čage nakon neuspješnog lečenja po klinikama.

Aktivne komponente u čagi deluju antioksidativno, antikancerogeno, antitumorski, antivirusno, imunostimulativno, analgetski i antiupalno.

Lekovita svojstva

Sibirska divlja čaga je moćan adaptogen i najjači poznati antioksidans! Danas se na ovoj sibirskoj gljivi sprovode mnogobrojna istraživanja. Istraživanja su već pokazala su da je čaga puna dragocenih bioloških aktivnih supstanci, od kojih neke ne sadrži nijedna druga biljka. Sadrži fenole, melanine, triterpenoide i mali procenat betulinske kiseline.

Čagina kiselina, koja prema tvrdnji ruskih naučnika normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe i tkiva ljudskog organizma.

Čaga je najjači poznati antioksidans. Biljke poput aronije i godži bobica  nisu joj ni blizu po antioksidativnim vrednostima. Ona zauzima prvo mesto na ORAC lestvici, koja meri nivo antioksidansa u namirnicama.

Čaga svojim moćnim protivupalnim delovanjem i mehanizmom apoptoze uništava deformisane ćelije.  Korisna je i kao dodatak konvencionalnim sredstvima za hemioterapiju, jer ublažava njihove nuspojave i jača imunitet.

Protiv stresa

Čaga je moćan adaptogen, što znači da deluje protiv stresa, koji uzrokuje 90 odsto svih bolesti. 

Sovjetska vlada je svojedobno svojim sportašima i astronautima naredila da koriste adaptogene za poboljšanje umnih i telesnih sposobnosti. Jedan od njih je bila i čaga, koja se pokazala najdelotvornijom.

Komentari (0)
Loading