Da vam srce radi kao švajcarski sat: Svetski kardiolozi tvrde da ovaj trik pomaže

Slobodanka Ćorić Vesti 22.04.2024 10:05 0

Srčani udar može da potpuno promeni ceo naš život

kardiolog

Shutterstock

Kardiolozi ne samo da razumeju srce bolje od većine nas, već i primenjuju neke ključne navike kako bi očuvali svoje srce u vrhunskom stanju.

Umesto da samo pružaju savete, oni zapravo i žive kroz svoje preporuke.

1. Aktivni na putu: Dok većina nas razmišlja o odlasku u teretanu ili trčanju, ovi doktori jednostavno pešače. Kardiolozi Dr. Mark Ajzenberg i Dr. Najs Goldberg uključuju hodanje u svoju svakodnevnu rutinu, koristeći ga kao priliku da aktiviraju svoje srce. Brzi hod odgovara njihovom stilu, držeći ih aktivnim i spremnim.

2. Biram svoje masti: Izbegavanje zasićenih masti ključno je za zdravlje srca. Ovi doktori su svesni šta stavljaju na svoj tanjir, izbegavajući hranu poput slanine i maslaca. Umesto toga, fokusiraju se na zdravije alternative.

3. San kao lek: Spavanje je od vitalnog značaja za dobro zdravlje, pogotovo za srce. Sa sedam do osam sati sna svake noći, ovi kardiolozi osiguravaju da njihova srca odmaraju i oporavljaju se, što je ključno za kontrolu krvnog pritiska i telesne težine.

4. Stres kao izazov: Da bi se suočili sa stresom svakodnevnog života, ovi doktori biraju različite strategije. Od fizičke aktivnosti do opuštanja u prirodi, svaki od njih pronalazi svoj način da se izbori sa stresom. Bez obzira na izbor, važno je da se oslobode stresa koji bi mogao negativno uticati na njihovo srce.

5. Mediterranski pristup ishrani: Dr. Goldberg i Dr. Ajzenberg praktikuju mediteransku ishranu, u kojoj dominiraju voće, povrće i maslinovo ulje. Njihove dnevne obroke karakteriše bogatstvo hranljivim sastojcima i minimalna upotreba šećera. Ova ishrana ne samo da podržava njihovo zdravlje srca, već i doprinosi njihovom opštem zdravlju i dobrobiti.

Komentari (0)
Loading