Glavni je SASTOJAK kod većine lekova za smirenje: Čaj ove biljke sa lakoćom rešava probleme NESANICE i NERVOZE

Vesti 23.05.2022 12:45 0

Patite od nesanice i odlučili ste da pronađete rešenje? Jeste li znali da postoji biljka koja se koristi kako bi se olakšala nesanica i nervoza?

Glavni je SASTOJAK kod većine lekova za smirenje: Čaj ove biljke sa lakoćom rešava probleme NESANICE i NERVOZE

Pexels/Mareefe

 

Valerijana sebi sadrži različite kiseline, eterično ulje kao i druge supstance. Aktivne tvari u biljci deluju umirujuće, pacijenti koji su uzimali ekstrakt korena ove biljke lakše su tonuli u san, ređe su se budili, a ujutro nakon ustajanja osećali su se odmoreno i sveže.

Zdravstvene dobrobiti valerijane

Prirodna pomoć za nesanicu: Istraživanja su pokazala kako će ova biljka omogućiti da brzo utonete u san, pa ako je nesanica vaš problem, možda ste pronašli ršenje. Za razliku od ostalih pripravaka, nakon korištenja valerijana nuspojave, poput jutarnje iscrpljenosti, izostaće. Ispitanici jedne studije su prijavili kako spavaju savršeno (njih 44 posto), dok je 89 posto reklo kako spavaju bolje.

Umiruje nervozu: Valerijana uopšteno deluje umirujuće te je iznimno važan prirodan lek koji će pomoći u ublažavanju stresa, tuge, straha i uznemirenosti. Njome postižemo unutrašnju ravnotežu i time sprečavamo bolesti koje nastaju kao posledica tih stanja.

Snižava krvni pritisak: Znamo da valerijana deluje opuštajuće na telo i duh, pa i nije iznenađenje da može sniziti krvni pritisak i tako čuvati zdravlje srca. Aktivne komponente koje smiruju također mogu uticati na regulaciju krvnog pritiska. Svakako želite da izbegnete nekontrolisani visok pritisak jer on povećava opasnost od ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući srčani i moždani udar.

Umiruje menstrualne grčeve: Opuštajuća svojstva ove biljke mogu biti pravi odabir za olakšavanje menstrualnih grčeva, koji su uobičajena pojava kod žena. Kako se smatra prirodnim sedativom i antispazmatikom, sprečiće grčeve te će opustiti mišiće.

Kako se koristi valerijana?

Čest je sastojak većine lekova za opuštanje, a može se nabaviti u obliku praha, čaja ili tinkture. Nažalost, ima neugodan miris ali ukus nije toliko loš. Prema nekim navodima, rezultati se očituju tek nakon nekoliko nedelja korištenja valerijane. Za nesanicu se savetuje konzumacija nekoliko sati pre spavanja. Posavetujte se sa stručnom osobom pre korištenja kako bi se izbegle moguće nuspojave.  

Komentari (0)
Loading