Pokloni za slavu: Ako ne znate šta da odnesete domaćinima, imamo odlične predloge, nećete se obrukati!

Vesti 19.12.2023 13:57 0

Poklon koji nosite kada idete na slavu može biti vezan za sam praznik, a ako ste bliski sa domaćinima, možete izabrati i neki potpuno drugačiji.

slava

Shutterstock

Slavu odlikuje okupljanje porodice i bliskih prijatelja oko tradicionalne trpeze kako bi se proslavio porodični praznik. Običaji vezani sa samu slavu se razlikuju od kraja do kraja naše zemlje, ali gosti svuda nešto odnesu domaćinima.

Kako odabrati poklon

Izbor poklona zavisi od toga kod koga idete na slavu, odnosno u kakvom ste odnosu sa domaćinom. Nećete isti poklon odneti kumovima, roditeljima, bliskoj rodbini, prijateljima i kolegama. Kako biste odabrali odgovarajući, razmišljajte i o ukusu domaćina kod koga idete.

Ipak, postoji univerzalan spisak poklona koje možete svakome odneti. To su pokloni kojima domaćini mogu poslužiti goste ili koji mogu njima koristiti tog dana: flaša pića i kafa, buket cveća za domaćicu, bombonjera, čokolade za decu. Na slavu se kao poklon nose i komplet čaša ili šolja za kafu, činija za žito, svećnjak, podmetači za čaše, set za začine, komplet tanjira, stalak za tortu, krpa za slavski kolač, kecelja, dekorativne kutije i suveniri.

slava

Shutterstock

 

Napravite poklon korpu

Ovo je idealno rešenje da spakujete više sitnica. Kupite lepu manju korpu ili dekorativnu kutiju i u nju stavite slatkiše, flašu pića, voće i kafu. Upakujte u celofan i vežite mašnu. Ako imate dekorativnu kutiju, samo vežite mašnu oko nje. Ili možete korpu da napunite raznim voćem i lepo upakujete.

Neobičan poklon

Ukoliko želite da izbegnete klasične poklone, izaberite nešto drugačije – ikonu, album za fotografije, zidni sat, sliku, knjigu.

Najvažnije je da darujete od srca. Šta god da nosite, lepo upakujte i nećete pogrešiti.

Komentari (0)
Loading