Ostala je BEZ OKA, svi su je maltretirali u školi: Od borbe sa teškom bolešću do zvezda!

Vesti 10.04.2023 15:13 0

Uprkos nedaćama koje su je snašle, Kejti dozvolila da je njen invaliditet spreči da osvoji trofeje u jahanju, zaradi vozačku dozvolu i isproba druge nove stvari.

Ostala je BEZ OKA, svi su je maltretirali u školi: Od borbe sa teškom bolešću do zvezda!

Printscreen/Instagram

Kejti Eliot, iako je trpela vršnjačko nasilje uspela je da održi mentalnu snagu i postane model, kao i nagrađivani jahač konja. 

Kejti je osećala bol u desnom oku još od svoje četvrte godine. Majka ju je odvela kod doktora kada je primetila da zenica menja oblik. Dijagnostifikovan joj je  retinoblastom 2007. godine, kad su lekari našli tumor od jednog centrimetra u njenom oku. Mesec dana kasnije tumor je uklonjen, a ona je počela sa hemioterapijom. 

- Tumor je vršio veliki pritisak na moje oko što je izazvalo mnogo bola. Rekli su mojoj porodici da nema šanse da se spase oko - rekla je za "SWNS".  

Godinu dana kasnije, Kejti je rečeno da je konašno izlečena. Ali za devojčicu koja se od rođenja bavila jahanjem konja, život sa jednim okom bio je težak. 

 

 

- Svi su bili zabrinuti da neću moći ponovo da jašem jer se moja dubina percepcije promenila - objasnila je ona.

 

 

Ova hrabra devojka se u to vreme suočavala sa sve većim vršnjačkim nasiljem zbog čega je provodila dane plačući u toaletu. 

- Zvali bi me Majk Vazovski, iz filma "Monsters, Inc." , jer sam imala jedno oko. 

 

 

Uprkos nedaćama, kao i njenoj "nespretnoj" prirodi, Eliot nije dozvolila da je njen invaliditet spreči da osvoji trofeje u jahanju, zaradi vozačku dozvolu i isproba druge nove stvari. Tokom vremena, Eliot je naučila da prihvati svoj invaliditet i pripisuje zasluge zajednicama podrške na mreži. 

- Posle grubih komentara imala sam dugu smeđu kosu i pokušavala sam da pokrijem desnu stranu lica da to niko ne bi toliko primetio - priseća se ona, osvrćući se na prvi put kada je objavila svoju fotografiju bez protetskog oka.  

U februaru je potpisala ugovor sa agencijom koja je fokusirana na podizanje svesti o invaliditetima. 

- Bila sam stvarno nervozna, ali dobila sam toliko ljubavi. Osećam se mnogo lepše.

 

Eliot planira da iskoristi svoju platformu da se založi protiv maltretiranja.

"Ono što vas čini drugačijim, čini vas jedinstvenim", izjavila je ona.

 

Komentari (0)
Loading