Neobična MANEKENKA podelila slike jednog dela TELA: Mnogi su se zgrozili, a ona ne vidi u čemu je problem

Vesti 25.04.2023 12:00 0

Manekenka je istakla da postoje stvari o kojima ona treba da odluči sama

Neobična MANEKENKA podelila slike jednog dela TELA: Mnogi su se zgrozili, a ona ne vidi u čemu je problem

Printscreen/Instagram

Kad sam napunila 12 godina mama mi je pružila brijač, objasnivši mi da 'djevojčice nikako ne bi trebalo da imaju dlačice ispod pazuha', ispričala je za NI Post manekenka Tejlor Mišel. Od tada se godinama, kaže, pitala zašto se žene potiče; štoviše i nagovara!; da briju 'nepoželjne' dlačice sa svog tela, pa je odlučila da napravi mali eksperiment i pusti ih da narastu. Ipak, kako sama priznaje, nikako nije očekivala da će njeni pazusi izazvati toliko negativnih reakcija i komentara...

„Odrasla sam u vrlo religioznom okruženju, te i danas živim kao praktična vjernica“, ispričala je 22-godišnjakinja iz Jute, SAD koja je, ističe, u djetinjstvu često slušala da se žene trebaju njegovati i uklanjati dlačice. „Ipak, kako starim, sve se manje mogu poistovetiti s idejama iz okruženja u kojem sam provela detinjstvo i; premda te ljude i dalje poštujem; ne mogu da se složim sa njima o svemu“, objasnila je manekenka koja je zato odlučila barem šest meseci da živi kao da brijači ne postoje.

 

„Očito mnogi veruju da imaju pravo glasa nad našim telima“, rekla je, a htjela im je poručiti da griješe i da o nekim stvarima žene trebaju odlučivati isto. „Točno znam kakve osobe na to negativno gledaju i kako razmišljaju”, ističe Mišel koja je, nakon pokazivanja svojih dlakavih pazuha na društvenim platformama, počela da dobija gomilu negativnih, čak i uvredljivih komentara. Ipak, to nije, kako ističe, poljuljalo njenu namjeru da  vlastitim primerom bude uzor svim mladim devojkama koje tek uče kako da prihvate vlastito telo. „Naučila sam da ignorišem uvrede i sve negativno. Sigurna sam da mi svejedno mnogi ružno pričaju iza leđa, ali nastojim da se uvek usredsredim samo na pozitivno", rekla je.

Inače, američka glumica Rejčel Mekadams nedavno je takođe pozirala neobrijanih pazuha za magazin Bustle, čije je foto urednike, navodno, molila da ih ne kriju, nego da dlačice ostanu vidljive. Mekadams je u tom intervjuu istakla važnost dobrog odnosa žene sa sopstvenim telom, kao i činjenicu da ono uvek deluje autentično i onako kako zaista izgleda na video snimcima i fotografijama.


„Volim suprotstavljanje lepote, glamura, fantazije i istine“, rekla je glumica u aprilskom broju časopisa. „Na ovom snimanju nosim donji veš od lateksa, iako sam rodila dvoje dece. To je moje telo i mislim da treba da se pokaže takvo kakvo jeste i da se u isto vreme trudim da izgledam dobro i ženstveno“, dodala je ona.

BONUS VIDEO


 

 

 

Komentari (0)
Loading