“Imam orman pun proizvoda i sve ih koristim”: Evo koja je tajna savršene kože Sofije Vergare

Olja Jelić Vesti 23.08.2023 21:50 0

“Imam orman pun proizvoda i sve ih koristim”

Sofija Vergara

Printscreen/Instagram

Sofija Vergara ima 51 godinu, ali njena koža to ne otkriva. Kolumbijska glumica se proslavila u seriji ''Modern Family'', a takođe je članica žirija u TV emisiji America’s Got Talent. Ima svoju liniju odeće, ali i kozmetike. Sofija Vergara uvek kaže da je za njen izgled zaslužna dosledna i pažljiva nega kože.

Sudeći po nizu selfija na njenom Instagramu, ne čudi što je glumica samoproglašena bjuti zavisnica. To je i sama priznala 2014. godine.

“Imam orman pun proizvoda i sve ih koristim”, rekla je Sofija Vergara, koja je otkrila i svoj glavni savet za negu kože – da je najvažnija prevencija.

 

 

“Jednom kada dobijete bore, jednom kada dobijete opušteni vrat, to je to. Ne postoji krema koja će vas popraviti. Dakle, prevencija, prevencija, prevencija”, jasna je lepotica.

Šta ona tačno radi kako bi joj ten uvek izgledao sveže i mladoliko? Evo samo delića njenih beauty tajni.

Daje prednost umirujućim proizvodima za osetljivu kožu

Sofia tvrdi da je razvila rozaceu u zrelom dobu jer je stalno bila pod visoko zagrejanim lampama na filmskim i TV setovima, navevši da se s tim bori već šest ili sedam godina.

“Teško je jer stvarno pocrvenim, pa sam shvatila da moram da tretiram svoju kožu kao osetljivu, tamo gde ranije nisam. Ne mogu da koristim bogate hidratantne kreme ili bogata ulja. Sada rutini moram da pristupam jednostavno”, priznala je.

 

 

Dok je ranije rado isprobavala „maske i pilinge“, sada se oslanja na sredstvo za čišćenje i nežno sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju. U suštini koristi sve što umiruje kožu.

Kune se u zaštitu od sunca – i uvek nosi šešir

Glumica je uvek bila veoma jasna u tome da je krema za sunčanje najpreventivniji proizvod protiv starenja koji možete koristiti.

“U dvadesetim godinama počela sam da koristim kremu za sunčanje na licu. Volela bih da sam je stavila i na svoje grudi“, rekla je za People 2016.

Sofia bira SPF kreme namenjene osetljivoj koži. Kada je na otvorenom, obavezno nosi šešir da pokrije lice.

Dobija ten od proizvoda, a ne od UV zraka

Prema rečima njene dugogodišnje dermatološkinje Dandy Engelman, doktorke medicine, Sofija voli samopotamnjivanje, što znači da ne izlaže svoju prelepu kožu štetnim zracim“. Koristi penu i ulje za telo za samopotamnjivanje, koji njenom tenu daju topli, bronzani sjaj.

 

 

Uključuje ulja u svoju rutinu nege kože

Nakon što se umije noću, glumica koristi ulje nevena — dobro je za osetljivu kožu i zaista joj je umirilo lice, kako je ranije otkrila, a za telo koristi ulje od kokosa.

Obraća pažnju na svoju ishranu za čistu kožu

Jede mnogo povrća, borovnice i pije zeleni čaj. Takođe, dodaje kašiku kolagena u prahu u čaj od kamilice noću – i pokušava da pije velike količine vode. Hidrataciju je nazvala „najvažnijim delom svake rutine lepote“ i predložila da pijete i gaziranu vodu kako biste uneli i minerale.

Probala je laserske tretmane

Mesec dana pre svog venčanja 2015. godine, probala je tretmane intenzivnom pulsirajućom svetlošću (IPL) na licu i grudima, kako bi targetirala bilo koje oblasti crvenila ili hiperpigmentacije.

Prirodnu lepotu naglašava šminkom

Sofija je izjavila da ne voli baš da izlazi bez karmina, rumenila ili maskare.

 

 

 

“To je kao da perem zube”, rekla je u jednom intervjuu.

Što se tiče maskare, voli da nosi vodootpornu maskaru tokom leta, jer uvek izgleda bolje na vrućini. Takođe je dobila savet od šminkera da treba da se drži boja za koje zna da rade za nju i da ne eksperimentiše previše. Ima topli podton kože, tako da izgleda dobro sa smeđim, zlatnim i bronzanim nijansama, dok to nije slučaj sa sivim ili ružičastim bojama.

Komentari (0)
Loading