Espreso mejkap je novi bjuti trend: Jesenju sezonu obeležiće ovaj način šminke

Olja Jelić Vesti 08.09.2023 14:05 0

Na scenu ove jeseni stupa bjuti trend espreso mejkapa

Espreso šminka

Printscreen/Instagram

Kako ulazimo u jesenju sezonu, bjuti zajednica donosi nove inovativne trendove. Latte mejkap je preuzeo cenralno mesto. Sada na scenu stupa nova verzija pređašnjeg rastućeg trenda, sa dubljim i zagasitijim tonovima. Kako je latte mejkap bila fokusirana na meke, mlečne i bronzane nijanse njegov pandan nas vodi u nešto tamnije tonove, inspirisane načinom šminkanja devedesetih godina. To je espreso mejkap. 

 

 

Šminka Lili Rouz Dep postala inspiracija mnogim šminkerima. Takođe, vratila je način šminkanja devedesetih godina, ali možemo slobodno reći, u dosta boljoj varijanti. Novi espreso mejkap koncept inspirisan tonovima kafe, deli neke osnovne elemente latte trenda – smeđi i braon tonovi, međutim ceo fokus se stavlja na oči. Ultimativni cilj jesu smokey eyes. 

 

 

Espresso mejkap: Korak po korak

Korektor i bronzer

Počnite s čistim i hidriranim licem. Potrebno je da odaberete korektor koji najbolje prijanja vašoj koži. Naglasak je na tome da tonovi budu što neutralniji, kako biste ujednačili ten. Sledi dupla doza bronzera i konturisanje. Nakon toga, vreme je za tapkanje tečnog pudera i setovanje. Kada je baza gotova, dodajemo još jedan sloj bronzera.

 

 

Olovka i senka za oči

Kao što smo naveli, ceo fokus bi trebalo da bude na očima. Kako bi dobili željene smokey eyes, počinjemo sa olovkom za oči. Preporučujemo vam nijansu poput tamno smeđe ili određeni moka ton. Nanestite je na uglove očnih kapaka, a zatim preko svega toga dodajte i crnu olovku za oči. Blendajući na gore, dobićete efekat podignutog oka. Kako biste postigli potpuni smokey efekat, olovku nanestite i preko donje linije trepavica. I kao savršeni finiš, blago iskonturišite svoje kapke određenom čokoladnom ili karamel senkom za oči.

 

 

 

Karmin

Poslednji deo u potpunosti prepuštamo vama. Kako biste dobili savršen finiš espresso šminke preporučujemo da odluku donesete sami kada je odabir ruža ili sjaja za usne u pitanju. 

Komentari (0)
Loading