Kombinacija ova dva ulja pospešuje rast i gustinu: Prirodno rešenje za sprečavanje opadanja kose

Olja Jelić Vesti 04.10.2023 21:57 0

Ukoliko vas muči opadanje kose, nije loše da isprobate i kombinaciju dva prirodna ulja.

Kosa

Printscreen/Instagram

Ukoliko mučite muku sa opadanjem kose, a želite da date šansu prirodnim rešenjima, nije loše da isprobate kombinaciju dva ulja. Reč je o maski za kosu koja se pravi od ulja jojobe i ruzmarina, a ovu mešavinu ljudi ne prestaju da hvale na mrežama. 

Kako je i pokazala jedna korisnica TikToka, ona je nakon četiri meseca korišćenja dobila mnoštvo novih dlačica. Šta je potrebno za ovu masku:

 

 

Bočica ulja jojobe (50 ml)
Pola bočice ulja ruzmarina za spoljnju upotrebu (nikako eterično)
Silikonski masažer za kosu

Korišćenje:

Ulje ruzmarina ne sme samo koristiti na skalpu jer može da izazove pogoršanje problema, već je uvek potrebno da se dodaje u neko bazno.  Zato je jojoba bolji izbor bazu ta masku za kosu jer joj vraća vlažnost, pomaže rast i gustinu, održava prirodni balans skalpa. Najbolje je da u 50 ml ulja jojobe dodate pola bočice ulja ruzmarina i dobro promućkate, a potom nanesete ravnomerno na skalp. 

Nakon toga silikonskim masažerom dobro umasirajte, a ovaj korak je bitan kako biste stimulisali koren dlake.

Ostavite da odstoji od pola sata do par sati, ali nemojte preterivati kako vam se ne bi skalp zamastio, i potom dobro isperite. 

Oni koji su isprobali ovaj "recept" tvrde da se prve promene vide već nakon mesec dana, a veći rast nakon šest meseci, al jako je bitno da, nevezano šta koristite, istrajete sa upotrebom, s obzirom da ne postoji proizvod ili maska koji vam instant daju rezultate. 

Ukoliko se problem sa opadanjem kose pogoršava najbolje je da potražiti pomoć lekara, kako bi se utvrdio tačan razlog, ali i odgovarajuća terapija, prenosi Wanted.

 

@najzena.rs Idealna je, ne samo za svaki dan, nego i za neke svečanije prilike 🤩 #najzena #frizura #pundja #fypシ #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading