Četiri trika koji će vam pomoći sa spuštenim kapcima: Ako se pridržavate izgledaćete mlađe i svežije

Olja Jelić Vesti 05.10.2023 09:00 0

Jednostavni trikovi koji vam mogu pomoći da izgledate svežije

Podočnjaci

Shutterstock

Hladne obloge pomoći će vam da brzo podignete kapke, koji su jedan od pokazatelja i godina ali i lošeg načina života.

Osim bora, spušteni kapci su veliki neprijatelj lepote dama u srednjim godinama. Skupe kreme i maske često im ne mogu ništa, jer su i znak starenja, loše ishrane, načina života. Ponekad, tvrde dermatolozi, spušteni kapci mogu da dovedu i do problema sa vidom.

Da biste izgledale zadovoljnije, podsećamo vas na nekoliko jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći da brzo sanirate znakove starenja.

Podočnjaci

Shutterstock

 

Kamilica 

Kamilica je poznata po protivupalnom dejstvu. Za podizanje kapaka, potrebne su vam dve kesice čaja od kamilice od kojih ste prethodno napravili čaj. Kesice stavite nakratko u frižider pa ih stavite na oči i držite 15 do 20 minuta.

Belance

Belanca u trenu zatežu kožu. Očistite deo oko očiju i dobro osušite. Nanesite malu količinu belanceta, pustite da se osuši, a onda isperite hladnom vodom.

Led

Led sužava krvne sudove i "oživljava" kožu. Pređite nekoliko puta kockicom leda preko ivica očnih kapaka. Na isti način pomoći će vam i kašike koje su kratko stajale u zamrzivaču.

Krastavac 

Krastavci su bogati kofeinskom i askorbinskom kiselinom, koje smanjuju upalne procese i učvršćuju kožu. Zato kozmetičari savetuju da lice masirate krastavcem. Na otečene kapke stavite po kolut-dva hladnog krastavca i pustite da stoje 15 do 20 minuta.

Vežbe za kapke

Zatvorite oči i postavite kažiprst na svako oko. Raširite laktove u nivou ramena. Brojte do pet, a zatim lagano pritisnite kapke. Dok ih pritiskate, pokušajte da otvorite oči. Opustite pritisak i kapke. Ponovite vežbu 10 puta.

 

 

 

Komentari (0)
Loading