Lakiranje noktiju, a i zanoktica: Brazilski manikir podelio je mišljenja na društvenim mrežama i izazvao brojne komentare

Vesti 08.11.2023 21:17 0

Ukoliko lakirate nokte kod kuće neretko ćete završiti s lakom za nokte svuda osim na noktima. Obično ovo smatramo neuspešnim lakiranjem, ali ako želite brazilski manikir, neurednomazanje noktiju je upravo ono šta je cilj.

nokti

Printscreen/TikTok

Ova praksa je sastavni do načina na koji kozmetičari u Brazilu lakiraju nokte svojim klijentima. Zanoktice i koža oko noktiju su namerno premazani prozirnim osnovnim premazom, a zatim nijansom laka po izboru, nakon čega sledi uklanjanje viška laka štapićem za uši i vatom natopljenom acetonom.

Ovaj nasumični način mazanja noktiju je napravljen tako da prođe ispod zanoktica i čini manikir dugotrajnijim. Takođe eliminiše tanak komad nokta koji obično ostane bez boje i koji postaje sve veći kako vaši nokti izrastaju.

 

 

@essie would you get a brazillian manicure? feat. shade ‘model clicks’ #rednails #brazillianmanicure #manicure ♬ original sound - essie

 

 

Drugi korak koji ovaj manikir čini jedinstvenim je način na koji se tretiraju zanoktice. Uklanjanje spoljašnjeg sloja zanoktica često se smatra kontroverznim jer je ta dodatna koža tu da spreči bakterije da uđu u vaše nokte.

Ako uklonite zanoktice nokta, rizikujete da bakterije prođu ispod kože što bi moglo dovesti do moguće upale i infekcije.

Kozmetički brend je na TikToku podelio snimak koji prikazuje kako izgleda proces brazilskog manikira, a u komentarima mnogi su se pitali šta je zapravo prednost ove tehnike uzevši u obzir nered koji njom pravite.

Pisali su i da je ovakav način lakiranja u redu ukoliko to radite sami kod kuće, ali da ne bi plaćali za ovakav tretman u salonu.

 

 

 

 

 

@najzena.rs Ona je dokazala da možete izgledati odlično i za male pare! 😎 #najzena #moda #autfit #outfitideas #fypシ #beograd ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading