Prelep konjski rep za svaki tip kose: Ispratite savete stručnjaka za ovaj friz koji ne izlazi iz mode i ima efekat podmlađivanja

Vesti 28.12.2023 16:45 0

Vreme je da naučimo kako da postignemo da naš visoki rep bude savršeno zalizan...

dženifer lopez

Printscreen/Instagram

Visoki rep i dalje je jedna od najtraženijih frizura, i nema znakova da će ovaj stil u skorije vreme nestati sa scene. Naročito u vreme praznika kada je ova elegantna frizura prvi izbor za mnoge žene duge kose. Imajući ovo na umu, pravo je vreme da naučite kako da napravite savršen konjski rep, a mi smo obezbedili savete profesionalaca za svaki tip kose.

Koliko visoko treba postaviti rep ako želite efekat podmlađivanja?

Pre nego što naučite kako da postignete najglatkiji, najsavršeniji mogući zalizani konjski rep, hajde da razgovaramo o pravoj visini vašeg repa. Ne, to nije svejedno, jer visinom repa možete da izvedete pravi mali face lift. Da biste odredili pravu visinu repa, postavite četku na vrh uha, tako da spaja vaše jagodice i teme. Upravo tu, na temenu, gde dopire četka, trebalo bi da se naše vaš savršeni visoki rep.

rep

Printscreen/Instagram

 

Ukoliko ova tačka nije dovoljno visoka po vašem mišljenju, onda pratite liniju očiju. Postavite rep tik iznad ove linije i istaći ćete jagodice, zategnuti čelo i izgledati mlađe.

Saveti frizera za savršen zalizan visoki rep

Vreme je da naučimo kako da postignemo da naš visoki rep bude savršeno zalizan. Baš kao što to naprave frizeri Ariane Grande ili Dženifer Lopez.

Prelep konjski rep za svaki tip kose: Ispratite savete stručnjaka za ovaj friz koji ne izlazi iz mode i ima efekat podmlađivanja

Printscreen/Instagram

 

Korak 1: Lak za kosu visokog sjaja

Lak za kosu visokog sjaja je ključ za zadivljujući konjski rep. Prskanje direktno na kosu može dovesti do stvaranja grudvica i/ili završne nepravilnosti. Izaberite četku za kosu od prirodne dlake, naprskajte na nju lak za kosu i onda ga nanesite ravnomerno, po celoj dužini.

Korak 2: Četkajte kosu u rep

Začešljajte kosu od linije čela, nazad do temena, srednje linije glave ili potiljka. (Tokom ovog koraka, možda ćete želeti da primenite dodatne proizvode za stilizovanje, što će zavisiti od vašeg tipa kose. Više o tome malo niže u tekstu)

Korak 3: Pričvrstite svoj konjski rep

Šta ćete koristiti zavisi od vas. Ako imate retku ili tanku kosu, možda ćete biti skloni da posegnete za prozirnim gumicama. Ako imate gustu ili kovrdžavu kosu, bandži vezice za kosu možda vam više odgovaraju.

Korak 4: Popravke

Kada je vaš zalizani konjski rep na mestu, vreme je za popravke.  Ako postoje neke oblasti koje bi mogle biti malo glatkije popravićete to na sledeći način: Naprskajte još laka na vašu četku i zaližite te neposlušne i tvrdoglave dlačice koje vire.

Saveti za zalizan visoki rep po tipu kose

Da li imate tanku, gustu, kovrdžavu ili ravnu kosu uopšte nije svejedno kada je u pitanju ova frizura. Evo nekoliko trikova koji će vam olakšati stilizovanje kose.

Kako napraviti zalizani visoki rep ako imate tanku kosu?

Ako imate tanku ili retku kosu, možete da izbegnete probleme tako što ćete dodati nekoliko proizvoda i tehnika stilizovanja svojoj frizuri. Najpre, moraate koristiti sprej za volumen na korenu kose i to pre nego što počnete za zalizivanjem svog repa.

Druga opcija? Dodajte ekstenziju. Za one koji žele veći volumen ili dubinu svoje kose, nadogradnja na klip je uvek dobro rešenje.

Kako postići savršen visoki rep na ravnoj kosi?

Trik za postizanje zalizanog repa na ravnoj kosi je da joj obezbedite dovoljno teksture. Ako je kosa suviše ravna vaš rep će kliziti i zahtevati popravke, piše Lepota i Zdravlje. Malo seruma za zaglađivanje kovrdža i lak za kosu srednje čvrstine trebalo bi da budu dovoljni da vaš rep stoji na mestu celo veče.

Kako napraviti savršen visoki rep na gustoj kosi?

Ako imate gustu kosu, trebaju vam teži proizvodi za oblikovanje, poput krema i gelova. Nanesite kremu za stajling ili jaku pomadu od korena do vrha kose. Tek nakon toga krenite sa upotrebom laka za kosu. Ukoliko vam je kosa i suva uz to što je gusta, pre svega ovoga možete staviti balzam za kosu koji se ne ispira.

Zalizani rep na kovrdžavu kosu

Ako imate kovrdžavu kosu, razmislite o tome kako želite da izgleda vaš zalizani rep. Za više teksturiran pristup, samo izravnajte vaše kovrdže i vežite rep. Ali ako želite klasičan zalizani visoki rep, moraćete prvo da se poslužite peglom za kosu.

Zgrabite svoju peglu i krenite na posao. Koren se ispravi, a potom nastavljate dalje kao što je opisano uz korišćenje laka za kosu. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading