Šminka bez šminke: Sve što treba da znate o ,,underpainting" tehnici i kako da postignete besprekoran izgled na jednom mestu

Vesti 10.01.2024 21:02 0

,,Underpainting" tehnika ne podrazumeva preterano filozofije...

Šminka

Printscreen/TikTok/emxclark

Bilo da volite da se šminkate ili ne, sigurno ste primetili da je trend ,,no make-up-make-up" zavladao ,,beauty" scenom. Vi koji ne volite, odlično za vas. A vi koli pak volite šminku i igranje sa istom, industrija lepote, a ponajviše TikTok scena je mislila na vas, pa nam tako stalno donosi nove načine postizanja ,,no-make-up-make-up-a", ali sa šminkom

No da ne dužimo sa ovim igrama reči, ponovo smo detektovali novi/stari ,,beauty trend" – ,,underpainting" tehnika šminkanja. Ovaj trend postoji već dugo, no sada je dobio novi život. Hajde da vidimo o čemu se radi.

 

 

Šta je ,,underpainting"?

,,Underpainting" iliti podslikavanje jeste tehnika šminkanja koja podrazumeva nanošenje makeup proizvoda obrnuto. Ono što je pre bilo osnova, a to je puder, sada ide posle ključnih makeup proizvoda. A ono što je njegov najveća vrlina jeste da odaje utisak svežeg, zdravog i lica bez šminke. A mi se pitamo kako da ova metoda nije dobila zašluženu pažnju mnogo ranije?

Kako postići ovaj efekat?

,,Underpainting" tehnika ne podrazumeva preterano filozofije. Potrebni su vam svi ,,beauty" proizvodi koje inače koristite. Ovaj put ćete ih naneti nešto drugačijim redosledom. Počnite sa čistim i hidriranim licem. I naravno, ne zaboravite na hidrataciju usana. Potrebno je da odaberete korektor koji najbolje prijanja vašoj koži, piše Journal.rs.

Korektor

Shutterstock

 

Savetujemo da njega prvog nanesete. Možete probati strateško nanošenje korektora koje smo vam nedavno predstavili. Nakon toga sledi konturisanje. Najbolje bi bilo da koristite tečne konture, radi bolje vidljivosti. I naravno, uvek neizostavno rumenilo koje bi trebalo da nanesete kao i obično. Kada ste završili sa svojim ključnim ,,makeup" proizvodima, vreme je za puder. Nanesite puder kao i utapkajte. Da, dobro ste čuli, preko svih ovih proizvoda koje ste naneli dodajte puder. Ovako ćete postići ,,no-make-up-make-up" izgled.

 

Bonus video:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading