Razgovor koji ni jedna majka ne želi da vodi: Princeza od Velsa otkriva kako je svojoj maloj deci saopštila vest da ima rak

Slobodanka Ćorić Vesti 22.03.2024 20:05 0

"Trebalo nam je vremena da objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu – ali ja im kažem da sam svakim danom sve jača“

kejt midlton

Printscreen/Instagram

Princeza od Velsa je dirljivo otkrila kako umiruje svoju malu decu usred borbe sa rakom nakon objave da se bori sa bolešću. Majka troje dece kaže da su ona i princ Vilijam objasnili situaciju svojoj deci Džordžu, Šarlot i Luisu, nakon "ogromnog šoka" zbog njene dijagnoze. Princeza je saopštila da im je rekla da joj je „dobro i da je svakim danom sve jača“ i da se „fokusira na stvari koje će mi pomoći da ozdravim“.

Ova 42-godišnjakinja je takođe otkrila da je utvelika uteha što je njen muž pored nje i da oni čine „sve što možemo da ovo procesuiraju i reše privatno zarad naše mlade porodice“. U televizijskom obraćanju buduća kraljica je otkrila da joj je dijagnostikovan rak nakon uspešne operacije abdomena u januaru i da su joj lekari savetovali da se podvrgne preventivnoj hemoterapiji.


„Želela sam da iskoristim ovu priliku da vam se lično zahvalim za sve divne poruke podrške i za razumevanje dok sam se oporavljala od operacije“, rekla je ona. „Bilo je to neverovatno teških meseci za celu našu porodicu, ali ja sam imala fantastičan medicinski tim koji se odlično brinuo o meni, na čemu sam veoma zahvalna.“ Kensingtonska palata je saopštila da neće deliti detalje o tome kakvu vrstu raka princeza ima, niti u kojoj je fazi raka i zamolila je ljude da ne spekulišu. Buduća kraljica je otkrila da su se ona i njen suprug fokusirali na svoju decu tokom ovog teškog vremena.

Rekla je: „Ali, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu na način koji im je prihvatljivo i da ih uverimo da ću biti dobro. „Kao što sam im rekla; Dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da izlečim; u mom umu, telu i duhu. „Imati Vilijama pored sebe takođe je veliki izvor snage i utehe. „Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboje znači mnogo.' Podrazumeva se da su kralj – koji se takođe trenutno leči od raka – i kraljica obavešteni o svemu. Ranije je otkrila da joj je rak dijagnostikovan nakon planirane operacije na Londonskoj klinici pre dva meseca.


„U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da moje stanje nije opasno“, rekla je ona. „Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi nakon operacije otkrili su da je rak bio prisutan".


„Moj medicinski tim je stoga savetovao da treba da se podvrgnem kursu preventivne hemoterapije i sada sam u ranoj fazi tog lečenja.“ Princeza od Velsa je dodala da je vest potresla porodicu i da se sad prihvatili njenu dijagnozu. Rekla je: „Ovo je, naravno, bio veliki šok, a Vilijam i ja smo činili sve što možemo da to procesuiramo i da se izolujemo zbog naše mlade porodice. „Kao što možete zamisliti, za ovo je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od teške operacije da bih započela lečenje.' Kejt je dodala da bi ona i njena porodica voleli privatnost dok se bori sa bolešću.

Ona je rekla: „Nadamo se da ćete razumeti da nam kao porodici sada treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoj tretman. „Moj rad mi je uvek donosio dubok osećaj radosti i radujem se što ću se vratiti kada budem u mogućnosti, ali za sada moram da se fokusiram na potpuni oporavak. „U ovom trenutku mislim i na sve one čije je živote pogodio rak. „Za sve koji se suočavaju sa ovom bolešću, u bilo kom obliku, nemojte gubiti veru ili nadu. Niste sami.'


Večerašnja objava izazvaće šokove širom sveta, a usledila je nakon nedelja spekulacija - i divljih teorija zavere - o njenom zdravlju. To takođe stvara novu krizu za britansku kraljevsku porodicu u vreme kada se kralj Čarls takođe bori protiv raka. U januaru, Sari, vojvotkinji od Jorka, dijagnostikovan je rak kože, samo šest meseci nakon što je lečena od raka dojke.


To dolazi nakon što su bolesni hejteri na društvenim mrežama proveli nedelje šireći lažne glasine o njenom blagostanju dok su pomoćnici palate odbijali da komentarišu njen oporavak od abdominalne operacije u januaru. Princeza je sada na nečemu što je opisano kao 'put oporavka' nakon što je započela kurs hemoterapije krajem februara.

Zbog toga se princ Vilijam povukao sa parastosa za svog pokojnog kuma, kralja Konstantina od Grčke. Kensingtonska palata je snažno zamolila ljude da ne spekulišu o tome koji rak ima. Međutim, kažu da je „dobre volje i fokusirana na oporavak“. „Veoma je zahvalna medicinskom timu na nezi koju joj pružaju“, rekao je portparol.

„Sada joj je potrebno vreme, prostor i privatnost da završi lečenje i potpuno se oporavi.“ Podrazumeva se da je to saopštenje objavljeno večeras ne zbog neprijatnih spekulacija na društvenim mrežama o njenom zdravlju i mestu gde se nalazi – iako je to bilo uznemirujuće i neprijatno – već zato što njena deca, princ Džordž (10), princeza Šarlot (8) i princ Luiz, pet godina , su na raspustu od danas, čime su dobili priliku da ih dovedu kući i zaštite od neizbežnog javnog šoka.

Portparol princeze je rekao: „Nećemo deliti dalje privatne medicinske informacije. Princeza ima pravo na medicinsku privatnost, kao i svi mi.’ Međutim, njen portparol je potvrdio: „Princeza je sada na putu oporavka pošto je započela kurs preventivne hemoterapije... krajem februara.“ Palata nije potvrdila koliko će trajati njeno lečenje i zamolila je medije i javnost da ne spekulišu.
 

Komentari (0)
Loading