Ima 61 godinu, a ni gram sala: Za vitku liniju Toma Kruza zaslužne su 4 navike koje mu pomažu da bude u punoj snazi

Vesti 25.04.2024 17:25 0

Sigurno se pitate kako je Tom uspeo da ostane isti sve ove godine, za razliku od mnogih kolega koje su se ugojile.

tom kruz

Shutterstock

Na licu ima po neku boru, uprkos brojnim estetskim intervencijama. Ali je telo ovog 61-ogodišnjeg američkog glumca bez grama viška. Toma Kruza vitalnim održavaju 4 navike u ishrani, koje su i ključ njegovog zdravlja.

Izbegava ugljene hidrate

Ne jede ugljene hidrate s visokim glikemijskim indeksom koji se nalazi u hrani poput peciva, testenine i žitarica. Ugljeni hidrati stvaraju insulin, hormon starenja. U telu se pretvaraju u glukozu koja oštećuje mišićno i kožno tkivo, što uzrokuje starenje, kaže nutricionista dr Pol Klejton i preporučuje konzumiranje ugljenih hidrata, poput mahunarki za koje je telu potrebno manje insulina.

Jede kuvanu i grilovanu hranu

Poznati glumac ne jede ništa što je prženo. Isključivo jede kuvanu hranu i grilovanu na žaru. Neka istraživanja pokazuju da je jedna od najboljih prehrambenih navika za osobe starije od 50 godina konzumiranje protivupalne hrane, poput lososa, tamne čokolade, sirovog ovsa, borovnica, đumbira, cvekle, brokolija, maslinovog ulja, paradajza i spanaća.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just Jared (@justjared)

 

Uvek nosi zdrave grickalice

Tom održava visok nivo energije čak i uveče, zdravim grickalicama poput orašastih plodova, organskih borovnica, i urmi posutih kokosom i kikiriki puterom.

Izbegava šećer

Šećer u obliku slatkiša nikada ne jede. Istraživanja pokazuju da šećer može ubrzati starenje uzrokujući upale i oštećujući kolagen i elastin. Konzumacija previše šećera takođe može ubrzati starenje i boranje kože.

Bavi se sportom

Vožnja kajaka, mačevanje, traka za trčanje, tegovi, planinarenje, trčanje... samo su neke od aktivnosti kojima se bavi Tom Kruz, a koje mu pomažu da i dalje bude u punoj snazi.

Komentari (0)
Loading