Zbog čega nam ponekad zaigra očni kapak? Evo kada je to OPASNO

Naj žena Vesti 10.10.2021 18:03 0

Svako je barem jednom u životu doživeo nelagodu u vidu pulsiranje kapka. Ovo nije ništa drugo do nehotična kontrakcija mišića oka. Najčešći je osećaj pulsiranja gornjeg kapka. U nekim slučajevima, kapak može biti spušten

Zbog čega nam ponekad zaigra očni kapak? Evo kada je to OPASNO

Shutterstock

Najvažniji uzroci pulsiranje kapaka su nedostatak magnezijuma , povećan stres i umor. To se dešava kada nam je način života pretežak za naše telo, nedostaje nam vremena za odmor i imamo neadekvatnu ishranu.

Ako nas, osim toga, prate i bolesti poput migrene, lupanja srca, otežanog disanja, bolova u leđima, laka tuga ili iritacija, ljutnja i ljutnja iz trivijalnih razloga - to je znak da su naši živci previše napeti i da naše telo ne može sa tim da se izbori. U takvom slučaju, najbolje rešenje je da odete kod lekara koji može da vam preporuči psihologa da proceni simptome kao neurozu i podvrgne se odgovarajućem lečenju.

Trzanje kapaka takođe može biti simptom horoiditisa ili takozvanog sindroma suvog oka, što bi takođe trebalo da se konsultuje sa lekarom.

Trzanje kapka u trudnoći

Često se trudnice žale na uporno drhtanje kapaka. To je zbog nedostatka magnezijuma, kalijuma i sna. Kao što znate, tokom trudnoće ženskom telu je potrebno više vitamina i minerala za pravilan razvoj bebe. Ni u kom slučaju ne smete piti kafu, pušiti cigarete i konzumirati alkohol tokom trudnoće, što negativno utiče na razvoj fetusa. U slučaju dosadnog trzanja kapaka, vredi se obratiti lekaru koji će vam svakako preporučiti da pravilnu ishranu.

Trzanje kapka - kako izlečiti

Pulsiranje kapka, koje ne prate drugi simptomi, nestaje prilično brzo samo od sebe - u roku od nekoliko dana, ponekad i nekoliko nedelja - i u većini slučajeva ne zahteva medicinsku pomoć. U slučaju oboljenja, preporučuje se dopuna lako svarljivim dobrim preparatima u obliku magnezijum citrata, koji ima 90 odsto. bioraspoloživost ili magnezijum laktat. Najbrže apsorbovani oblik magnezijum hlorida je 12 procenata. osnova magnezijuma. Kod kardiovaskularnih problema, taurin deluje na aritmiju i u kombinaciji sa magnezijumom stabilizuje ćelijske membrane. Preporučuju se suplementi u obliku magnezijum malata, magnezijum glicinata, magnezijum karbonata i soli za kupanje koje sadrže magnezijum sulfat.

Izbegavajte upotrebu magnezijum oksida, najčešćeg oblika magnezijuma koji se prodaje u apotekama, i nažalost se veoma slabo apsorbuje. Takođe treba potpuno izbegavati glutaminsku kiselinu i asparaginsku kiselinu, koji su deo aspartama, koji se koriste u zaslađivačima, sa neurotoksičnim efektom.

Naše telo mora da apsorbuje što više prirodnih, neprerađenih sastojaka. Najviše magnezijuma se može naći u: semenkama bundeve - 520 mg, suvom pasulju - 500 mg, kakau - 440 mg, kopra - 370 mg, peršunu - 290 mg, ječmu i bademima - 270 mg, soji - 250 mg, kikirikiju - 270 mg, pečena heljda i proso - 220 mg, beli pasulj - 170 mg, orasi - 160 mg, lešnici - 140 mg, ovsena kaša - 130 mg, grašak - 120 mg.

Komentari (0)
Loading