Ne volite da pijete gorku kafu? Evo koja vrsta zaslađivača je najzdravija, a to nije beli šećer

Vesti 27.10.2023 08:30 0

Premda kafa nudi neke značajne zdravstvene prednosti, uključujući i činjenicu da može pomoći u gubitku težine, dodavanje pogrešnih sastojaka u mešavinu može poništiti ove prednosti i imati negativan učinak na vaše zdravlje.

Kafa

Shutterstock

Na primer, redovno dodavanje puno šećera i zaslađenih sirupa može otežati gubitak težine, a to može biti prava nevolja za one koji vole slatko. Srećom, postoji mnogo zdravih alternativa rafinisanom šećeru.

Većina zdravstvenih stručnjaka će se složiti da je konzumiranje crne kafe najbolja opcija za vaše zdravlje. Ako zaista ne uživate u ukusu nezaslađene kafe, umesto dodavanja prerađenog šećera u vašu šolju, nutricionisti preporučuju da probate monk voćni šećer.

Monk ​​voćni šećer (šećer monahovog voća) je odlična alternativa šlagu i šećeru za zaslađivanje. Osim što dodaje dobru dozu prirodne slatkoće, ima i visok sadržaj antioksidansa, tako da ne samo da izbegavate upalne sastojke u prerađenim kremama ili šećeru, već svom telu dajete i protuupalne hranjive materije.

 

voće

Shutterstock

 

 

Ovo voće je zapravo mala subtropska dinja koja raste u zabačenim planinama južne Kine. Poznato je i kao Luo Han Guo.

Monahovo voće sadrži prirodne antioksidanse, poput mogrozida, za koje se smatra da poseduju protivupalna i antikancerogena svojstva. Ovi spojevi mogu pomoći u zaštiti od oksidativnog stresa i podržati celokupno zdravlje.

Jedna od primarnih prednosti zaslađivača od ovog voća je ta što ne sadrži kalorije. To ga čini odličnim izborom za one koji paze na unos kalorija ili pokušavaju da kontrolišu svoju težinu.

 

 

@najzena.rs Asocijacija mama Srbije i naš portal „Naj žena“ pokrenuli su video serijal „Naj mama“ u kome vam predstavljamo sve žene koje s ponosom mogu da nose ovu titulu. 👑 Prva naša „Naj mama“ je Velka Gelić, majka hrabrost, koja je svom sinu Igoru donirala svoj bubreg i tako mu spasila život. Priču sa Velkom moći ćete da gledate u večeras, u 20 časova na našem portalu.❤ #najmama #najmamasrbije #mama #majka #jednajemajka #najzena #najžena #najzenasrbije #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #fypシ #foryoupage #žena ♬ original sound - Najzena.rs
Tagovi: #kafa
Komentari (0)
Loading