Bože me sačuvaj, čega sve ima: Žena (45) popila previše vode, pa umrla zbog oticanja mozga

Vesti 29.11.2023 14:42 0

Žena je umrla nakon što je popila previše vode, a njen suprug Majkl za sve je okrivio zdravstvenu ustanovu u kojoj je bila smeštena.

žena

Shutterstock

Mišel Vajthed (45) je 5. maja 2021. godine doživela nervni slom, zbog čega su je smestili na odeljenje za mentalno zdravlje u bolnicu u Notinghempširu, u Velikoj Britaniji. Umrla je dva dana kasnije nakon što je pala u komu zbog prekomernog ispijanja vode, izveštava „BBC“.

"Da je osoblje bolnice reagovalo ranije, Mišel bi odveli na intenzivnu negu. To bi joj spasilo život", izjavio je njen suprug Majkl.

45-ogodišnja žena i majka dvoje dece patila je od stanja zvanog psihogena polidipsija, koje je "karakterisano prekomernim svojevoljnim unosom vode i često se viđa kod pacijenata s psihijatrijskim poremećajima", objasnio je medicinski časopis „BMJ Best Practice“.

Suprug tvrdi da lekari nisu dali tu dijagnozu njegovoj supruzi te su joj dopustili da bez nadzora ima pristup vodi u svojoj sobi. Mišel je pala u komu, nakon čega je prebačena u drugu bolnicu, gde je umrla od niskog nivoa natrijuma uzrokovanog prekomernim pijenjem vode. „BBC“ piše da je "ekstremni unos vode uzrokovao oticanje mozga što ju je na kraju ubilo".

Ustanova je priznala osam propusta, a zaključak istrage je da su propusti lekara ustanove "verovatno doprineli smrti žene".

Bonus video:

 

@najzena.rs Sve smo se jednom zapitale gde to grešimo i u čemu je tajna dugih i uspešnih brakova. ❤ Da li je do vremena u kome danas živimo, ili je do nas samih ostaje večno pitanje, a neki odgovori koje su nam naše divne bake dale svakako su nas naveli na razmišljanje. 🤔 Njihove odgovore pogledajte na linku u opisu profila i recite nam da li se slažete sa njima i koji je vaš recept za srećan brak! 📲 ---------- #najžena #žena #brak #recept #bake #fyp #foryourpage #tiktokserbia🇷🇸 ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading