Nutricionistkinja Ana otkrila: Ukoliko imate OVE SIMPTOME neophodan vam je jedan važan lek!

Najžena Vesti 16.12.2021 22:30 0

Probiotici su jako važni za imuni sistem, a ovo su znaci da ih nemate dovoljno u organizmu!

Nutricionistkinja Ana otkrila: Ukoliko imate OVE SIMPTOME neophodan vam je jedan važan lek!

Shutterstock

Telu su potrebne zdrave bakterije, probiotici, da bi bilo zdravo. To su mikroorganizmi koji se bore protiv loših bakterija i važne su za zdravlje creva, ali i za imunitet.

Iako se probiotici prirodno nalaze u telu, ponekad, iz različitih razloga, njihov broj opada, a nutricionistkinja Ana Mepson otkriva signale koji upozoravaju da je potrebno da povećate nivo probiotika kako biste poboljšali zdravlje creva.

Voćna TURŠIJA je zaboravljeni SRPSKI ELIKSIR: Vodnjika ili VENOVAČA je najstariji napitak naših predaka i ima isceliteljsku moć!

Ona ističe da nadutost, preosetljivost na pojedine namirnice, problemi sa pražnjenjem creva i česti gasovi mogu biti znaci da telu nedostaje probiotika.

Pored toga, neki simptomi koji nemaju veze sa varenjem – poput ekcema, lošeg raspoloženja, anksioznosti ili lošeg imuniteta, takođe mogu da ukažu na nedostatak probiotika.

Ona otkriva i šta narušava brojnost dobrih bakterija u crevima – neki lekovi (posebno antibiotici), stres, alkohol, nedovoljan unos vlakana, ishrana bogata mastima.

Mepsonova dodaje i da digestivni problemi ne moraju nužno da znače da su vam potrebni probiotici.

"Ponekad je bolje da razmislite o svojoj celokupnoj ishrani i potrudite se da unosite dovoljno masti, proteina i ugljenih hidrata", kaže ona.

Probiotici se mogu unositi suplementima, ali i hranom, a najviše ih ima u jogurtu i fermentisanoj hrani.

Komentari (0)
Loading