Recept za KRALJEVSKU GLAZURU Potrebno vam je samo par sastojaka i vaši NOVOGODIŠNJI kolači će biti božanstveni

Vesti 31.12.2021 09:00 0

Ne samo da im dodaje slatkoću, već i izgleda lepo. Na primer, fantastično ukrašeni kolačići su mnogo popularniji od "golih"

Recept za KRALJEVSKU GLAZURU Potrebno vam je samo par sastojaka i vaši NOVOGODIŠNJI kolači će biti božanstveni

Shutterstock

Priprema glazure je veoma jednostavna. Sve što vam treba je šećer u prahu i voda. Recept se može obogatiti i prehrambenim bojama ako želimo da ukrasi budu šareni. Često, međutim, konzistentnost naše glazure ne ispadne onako kako bismo želeli.

Najgore je kada glazura ispadne previše retka. Umesto da se lepo zalepi za kolače, bukvalno kaplje sa njih. Nemoguće je napraviti bilo kakav obrazac od toga. Kako to sprečiti? Ovo je savršen recept za to.

Recept za glazuru od limuna

 

  • 140-180 g šećera u prahu
  • 1 belance
  • 4-5 kapi limunovog soka
  • 2-3 kapi arome vanile ili limuna
  • malo boje za hranu

Način pripreme:

U manjoj posudi mutiti belance, ali ne da zapeni već samo da se malo razbije i dobije malo mehurića. Polako dodavati šećer u prahu, kašiku po kašukz uz konstantno mešanje.

Kad se dobije gusta masa dodati limunov sok i aromu. Glazura se od viljuške mora odvajati. Posudu obavezno pokriti mokrom krpom jer se masa brzo suši. Ovakva gustina je dobra za izvlačenje linija i obrube. Za glaziranje ili popunjavanje prostora između kontura masu treba razrediti sa par kapi vode.

Komentari (0)
Loading