Torta od samo ČETIRI sastojaka: Za manje od 300 dinara napravite savršenu poslasticu

K.Ć Vesti 22.02.2022 09:57 1

Teško je naći osobu koja ne voli slatkiše. Da, znamo da se ne mogu smatrati prikladnim obrocima, ali vredi im se prepustiti s vremena na vreme! Parče torte još nikome nije naudilo, zar ne?

Torta od samo ČETIRI sastojaka: Za manje od 300 dinara napravite savršenu poslasticu

Shutterstock

Ako ste ljubitelj putera od kikirikija, ovaj recept će vam se sigurno dopasti. Jednostavan za pripremu kolač, u kome se oseća ukus i aroma orašastih plodova. Na samu pomisao želimo da posegnemo za komadom. Još jedna dobra vest je da su vam zaista potrebna samo četiri sastojka da napravite ovaj deser.!

Torta od oraha - recept

Sastojci

  • 3 jaja
  • čaša brašna
  • čaša šećera 
  • 3-4 kašike putera od kikirikija

Priprema

Pripreme treba započeti odvajanjem belanca od žumanca. Belanca stavite u činiju i stavite u frižider. U međuvremenu umutite žumanca sa malo šećera. Zatim izvadite ohlađene belanca i umutite u čvrst sneg. Postepeno dodajte preostali šećer. Takođe, ubacite jednu kašiku kikiriki putera.

Prosejte brašno i počnite da pravite testo. Na kraju dodajte preostali puter od kikirikija. Mesite testo nekoliko minuta.

Kada se ovaj proces završi, pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje. Kolač oblikujte i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni Celzijusa. Trebalo bi da bude spremno u roku od 30 minuta - ali ne zaboravite da ga s vremena na vreme proveravate da vidite da li je u redu. Može potrajati više vremena.

Ostavite da se testo ohladi nakon pečenja. Možete ga premazati puterom od kikirikija i posuti pečenim orasima - biće efektno, aromatično i jednostavno ... ukusno!

 

Komentari (1)
Loading
Suzana
24.02.2022 20:20

ALO, ALO - ZAR JE TOLIKO TEZAK TAJ JEZIK : Kaze se cetri sastojka ili pet sastojajaka