Da li želite da ošišate svoje dete? Pre nego što posegnete za makazama, pročitajte ove savete!

K.Ć. Vesti 16.03.2022 12:20 0

Ako i vi mislite da možete bez problema da ošišate kosu svog deteta, obavezno se pridržavajte ovih saveta. Tek tada odlučujete da li ste zaista spremni da posegnete za makazama

Da li želite da ošišate svoje dete? Pre nego što posegnete za makazama, pročitajte ove savete!

Shutterstock

Trenutno su se na tržištu pojavili profesionalni saloni za decu. Postoje šarena sedišta u obliku automobila ili aviona. Frizeri su izuzetno ljubazni. Oni mogu da šarmiraju mališana tako da on i ne primeti da mu neko seče njegove voljene pramenove kose.

Nažalost, poseta takvom salonu ponekad košta skupo. Neki roditelji ne mogu sebi priuštiti takav trošak. Kako kažu, šišanje deteta nije neka filozofija i sami posežu za makazama.

Međutim, da li je to uvek dobra ideja? Pre nego što to uradite, obavezno pročitajte savete stručnjaka.

Saveti koji će vam pomoći da ošišate bebinu kosu

Kozi Fridman, osnivač i izvršni direktor dečjeg frizerskog salona u Njujorku, rekla je za huffpost.com da je videla skoro sve.

- Šišamo 28 godina i videli smo decu koja to zaista vole. Drugi su prestravljeni - rekla je Fridman.

Da li želite da ošišate svoje dete? Pre nego što posegnete za makazama, pročitajte ove savete!

Shutterstock

 

Fridman ima jedan važan savet za sve one koji se ipak odluče da ošišaju svoje dete u udobnosti svog doma. Pre svega treba da vode računa o tzv distraktori .

- Što više zabave imate pri ruci, to bolje. Zato imamo male trkačke automobile u kojima deca mogu da sede, kao i balone i filmove - rekla je frizerka.

Takođe vodite računa da dete može da se fokusira na nešto prijatno dok mu kreirate novu frizuru. Pusti mu bajku, pusti ga da crta. Tako mu neće biti dosadno i neće biti nestrpljivo, a vi ćete moći da se fokusirate na svoj posao.

Fridman takođe savetuje da nabavite profesionalne makaze i odgovarajući češalj .

- Kosa je tvrda i obične kućne makaze neće dobro da je seku - upozorava stilista Majkl Van Klark.

Šta još treba da zapamtite? Stilisti savetuju da ne počnete da šišate kosu kada je dete umorno, bolesno, nervozno ili gladno .

- Uradite ovo kada su srećni, ali ne preterano uzbuđeni - savetuje Rod Anker.

Kako napraviti dečiju frizuru kod kuće?

Stilisti savetuju da ne šišate bebu u kadi. Vaše dete može da prokliza i da ga slučajno posečete makazama. Za ovo je bolje pripremiti posebno mesto, na primer u hodniku. Pokrijte pod novinama i stavite stolicu na njih.

Ako bebina kosa ima tendenciju da se zapetlja, nanesite regenerator . Njime ravnomerno vlažite kosu. Sada je očešljajte i nastavite da šišate!

Ako ne znate kako da to uradite, pretražite internet. Stilisti vas uveravaju da postoji dosta video snimka koji će vam pomoći da dočarate kako svoje dete da ošišate. Stručnjaci savetuju da izaberete jednostavna i laka rešenja, bez ikakvih preterivanja .

Komentari (0)
Loading