Tvrde da ublažava bore: Žene širom sveta mažu lice ovim voćem i oduševljeno pokazuju osveženu kožu!

Vesti 25.04.2024 21:39 0

Novi trend za ublažavanje bora je zavladao, a žene koje su ga već isprobale kažu da im je lice zaista lepše.

žena

Printscreen/TikTok

Internetom šire video snimci dama koje trljaju lice korom od banane u nadi da će im to zategnuti kožu i dati joj blistavost. Kejti Džejn je profesionalna šminkerka iz Njujorka koja šminka brojne poznate dame i među prvima je objavila video u kojem se vidi kako isprobava ovaj trend.

Posle trljanja kore banane po licu kaže da je to učinilo njenu kožu mekšom, a pore su sužene. Njen video je pregledan 750.000 puta. Ona je toliko bila oduševljena efektom da ga je nazvala „prirodni efekat botoksa“ i rekla da će to i ubuduće raditi.

 

 

Međutim, doktori nisu uvereni u efekat koji ima trljanje kore banane po licu. „Ne postoji dodatak ishrani koji će vam dati isti učinak kao botoks kada ga ubrizgate“, rekla je dr Gita Jadav, dermatolog iz Toronta. „Nema naučnih dokaza koji bi upućivali na to da trljanje kore banane na lice pomaže u ublažavanju bora, podočnjaka ili upala“, kaže dr Tejlor Bulok, specijalizant dermatologije u klinici „Klivlend“.

Bez obzira na mišljenje dermatologa, korisnici društvenih mreža obožavaju ovaj trend. Mnoge žene su ispod Kejtinog videa priznale da i oni koriste taj način osvežavanja lica. Smatra se da sve koristi za kožu koje možete imati od kore banane potiču od velike količine antioksidanata koji se nalaze u ovom voću.

Komentari (0)
Loading