Pita sa krompirom I PEČURKAMA: Posni specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Vesti 20.03.2022 08:30 0

Ova pita mnogima je ukusnija od tradicionalne krompiruše ili klasične pite sa pečurkama

Pita sa krompirom I PEČURKAMA: Posni specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Printscreen/Youtube

Sastojci

 

  • 2 struka praziluka
  • 2 velika bela krompira
  • 500 g pečuraka
  • 1/2 male kašičice iseckane majčine dušice
  • 30 ml belog vina
  • 1 kašika začina koji koristite
  • 2 čena sitno iseckanog belog luka
  • ulje za prženje i ulje i kisela voda za premazivanje kora
  • 500 g posnih kora za pitu
  • dosta bibera, so

Priprema

U veći tiganj sipati ulje,zagrejati ga na srednjoj temperaturi.Praziluk dobro oprati,preseći na pola, oprati ga još pod mlazom hladne vode. Sitno iseckati praziluk i pržiti dok ne omekša.

Krompir oljuštiti, izrendati i dodati praziluku,pržiti oko  5 minuta, povremeno mešajući.Dodati,prethodno očišćene pečurke, i pržiti ih  sva voda ne uvri.

Dodati belo vino, dodati majčinu dušicu,začin,beli luk,biber i ukuvati dok vino ne ispari.Оstaviti na stranu da se prohladi..

Svaku koru za pitu premazati sa kuhinjskom četkicom, mešavinom kisele vode i ulja,staviti tri kore jednu na drugu i četvrtinu smese sipati po dužini kore, uviti u rolat.Od ove smese trebalo bi dobiti 4 rolata.

Rolate staviti na pleh, koji ste postavili sa papirom za pečenje,peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 45 minuta ili dok vam kore ne porumene, po vašem ukusu.Pečenu pitu ostaviti da se prohladi. 

PRIJATNO!

Komentari (0)
Loading