Naprskajte ovo na mesta gde se pojavila BUĐ, za 10 minuta zid će izgledati kao da ste ga okrečili

K.Ć Vesti 08.06.2022 22:20 2

Plesan ili crne tačkice po zidovima su štetne po zdravlje čoveka, a stvaraju se zbog loše gradnje, pukotina, napuklih cevi ili neotvaranja prozora prilikom tuširanja

Naprskajte ovo na mesta gde se pojavila BUĐ, za 10 minuta zid će izgledati kao da ste ga okrečili

Pixbay

Postoje mnogi uzroci stvaranja buđi, ali najčešći je i kada sušite veš u zatvorenom prostoru zimi.

Evo kako je se možete rešiti taj problem:

Hidrogen peroksid

Ovo je poznati izbeljivač koji će ukloniti tragove plesni. Tri-postotni hidrogen peroksid ulijte u bocu s raspršivačem i poprkajte po plesnivim mestima. Ostavite da deluje oko 10 minuta i prebrišite.

Alkoholno sirće

Sirće takođe ulijte u bocu s raspršivačem i poprskajte po crnim mrljama. Ako vam se ne sviđa njegov miris, možete mu dodati par kapi nekog eteričnog ulja.

Soda bikarbona

Mrlje možete očistiti i običnom sodom bikarbonom ili još bolje – pomešajte je sa sirćetom.

Ulje čajevca

Ovo ulje ne upotrebljava se samo za negu kože i kose već je odlično i za dezinfekciju doma. Pomešajte dve kašičice ulja sa 450 ml vode i mešavinu ulijte u bočicu. Pre upotrebe je protresite i poprskajte po površini i pustite da se suši.

BONUS VIDEO

Komentari (2)
Loading
rwrw
08.06.2022 23:41

sviranje k... samo farba

rada
09.06.2022 01:46

Bzv...to će se opet javiti..prvo moraju se prostor.luftirati i veš nikako unutra sušoti..drugo te hlsdne mostove od betona moraju izolovati stiroporom spolja ili iznutra ako baš ne moze drukčije...jer na hladnojem beton.delu mora biti kondenz ako nema izolacije toplotne...