Kako ukloniti fleke sa ODEĆE od pomorandžinog soka, a da je ne OŠTETITE?

Vesti 09.03.2022 16:45 0

Uklanjanje fleka sa odeće od soka od pomorandže ponekad je vrlo problematično. Postoje načini da se efikasno rešite ovog problema. Proverite kako možete da uklonite fleku

Kako ukloniti fleke sa ODEĆE od pomorandžinog soka, a da je ne OŠTETITE?

unsplash

Prvi korak sa kojim se svi slažu je ispiranje isflekane odeće nekoliko minuta hladnom vodom. Zatim morate paziti da ne povećate mrlju. Voda treba da teče kroz materijal kako bi fleka izbledela. Nakon toga, dovoljno je problematično područje obrisati upijajućim papirnim ubrusom.

Da biste bili sigurni da je mrlja od soka od pomorandže uspešno uklonjena, možete utrljati malo deterdženta na mesto gde je fleka, sačekati neko vreme, a zatim odeću ubaciti u mašinu za pranje veša. Upotreba izbeljivača i pranje odeće na najvišoj temperaturi koju dozvoljava proizvođač takođe će pomoći.

Ali šta ako je mrlja suva? Kućni lekovi će pomoći u tome. Jedan od trikova je da odeću ostavite - pre pranja - četvrt sata u činiji sa mešavinom dve čaše vode, malo tečnosti za pranje i kašikom sirćeta .

Zanimljivo je da možemo koristiti sok od limuna da uklonimo mrlju od soka od pomorandže. Zbog činjenice da je nežan prema tkaninama, nećemo izložiti našu odeću oštećenjima. Može se koristiti na dva načina.

- Prvi je pomešati 1/3 šolje soka od limuna sa 2/3 šolje vode. Zatim rastvor utrljajte i operite kada se pojave efekti citrusa. Sok od limuna se takođe može iscediti direktno na mrlju, posipajući ga sa malo soli, utrljavajući i ispirući. Ovu operaciju treba ponavljati dok se ne postignu zadovoljavajući rezultati.

 

Komentari (0)
Loading