Rešite se MUVA na potpuno prirodan način: Uz par trikova, ovi insekti vam neće smetati

K.Ć. Vesti 26.05.2022 08:00 0

Pošto napolju postaje toplije, sve češće se pojavljuju muve

Rešite se MUVA na potpuno prirodan način: Uz par trikova, ovi insekti vam neće smetati

Shutterstock

Nisu dosadni kao komarci, ali itekako znaju da unesu nervozu u dom. Evo nekoliko proverenih saveta kako da ih se rešite iz svog doma.

Muve deluju bezopasno jer ne ujedaju kao komarci, a čini se da im je jedina mana zujanje iznad ljudskog uha, koje posle nekog vremena može postati iritantno. Međutim, to ne znači da ih se uopšte ne treba plašiti.

Kako se zaštititi od muva?

Postoji nekoliko gotovih tehničkih rešenja koja će vam pomoći da se rešite ovih nepozvanih gostiju.

Mreža za komarce

Jedan od mnogih načina borbe protiv ovih insekata je postavljanje mreže protiv komaraca na prozore ili balkonska vrata. Mrežica omogućava protok svežeg vazduha, a istovremeno sprečava muve da pobegnu u naš dom . Montaža mreže protiv komaraca je prilično jednostavna, a efikasnost ovog rešenja je visoka.

Traka za muve

Popularno rešenje, ali ne uvek estetsko, je traka. Njegova prednost je bila izuzetno niska cena i zadovoljavajuća efikasnost. Proizvod je koštao samo nekoliko stotina dinara i privlači praktično sve insekte. Naravno, nedostatak ove vrste zamki je njen izgled, jer je lepljiva folija koja je visila sa plafona.

Kako uplašiti muve domaćim lekovima? Ne vole ove mirise

U prodavnicama možemo pronaći i mnoge hemijske preparate ili repelente za muvu. Međutim, vredi pokušati ekološke i prirodne načine odbijanja muva. To mogu biti začini ili razne vrste biljaka, od kojih možete pripremiti i eterična ulja. Dosadni insekti ne vole miris:

  • lavanda,
  • bosiljak,
  • Nana,
  • vanila,
  • karanfili,
  • Majčina dušica,
  • ruzmarin
  • kokosovo ulje,
  • limunska trava,

Način hvatanja muva. Jabukovo sirće

Takođe možete koristiti ulje bora, ulje bergamota, ulje čajevca, ulje eukaliptusa, pa čak i jabukovo sirće da biste se rešili muva . Ovo poslednje se može pomešati sa nekim esencijalnim uljem i prskati po stanu posebnim dozatorom ili raspršivačem.

Možete i da ga sipate u posudu, prekrijte gazom ili folijom i napravite nekoliko rupa kako bi se miris oslobodio, a zatim stavite, na primer, na prozorsku dasku. Muve takođe ne vole beli luk, cimet i biber.

Komentari (0)
Loading