Kako brzo ODMRZNUTI meso? Postoji jedan i pravi način, a to definitivno nije TOPLA VODA!

K.Ć. Vesti 19.06.2022 19:00 0

Kako brzo odmrznuti meso iz zamrzivača? Pogledajte najbolje metode

meso

Shutterstock

Moramo zapamtiti da iako se brze metode odmrzavanja mesa često koriste u srpskim domovima, one se definitivno ne preporučuju. Najbolji način da odmrznete meso je da ga držite u frižideru. Nažalost, meso se na ovaj način odmrzava dosta duže, zbog čega obično tražimo druge načine za odmrzavanje mesa.

Hladna voda!

Hladna voda je daleko najbolji način za brzo odmrzavanje mesa . Da biste to uradili, stavite meso u posudu ili lonac sa hladnom vodom. Takođe je važno menjati vodu na svakih pola sata. Vredi zapamtiti da nikada ne treba pokušavati da odmrznemo meso toplom vodom.

Ovo je očigledno veoma brz metod, ali može doneti mnogo više štete nego koristi. Meso koje je odmrznuto vrelom vodom imaće neprijatan miris, a zbog tople vode u njemu mogu da počnu da se razmnožavaju bakterije, što može dovesti do trovanja.

Brzo ne znači zdravo

Neki ljudi toplo preporučuju korišćenje mikrotalasne pećnice za odmrzavanje mesa. U tu svrhu zamrznuto meso takođe treba staviti u odgovarajuću posudu, a zatim uključiti mikrotalasnu pećnicu i podesiti je na odgovarajući program. Mora se imati na umu da tako brzo odmrzavanje može dovesti do razvoja bakterija , stoga meso odmrznuto na ovaj način treba odmah preraditi.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading