GREJNA sezona je iza ćoška, a stručnjaci otkrivaju kako da RAČUN za struju održavate u granicama "NORMALE"

Vesti 30.09.2021 12:25 0

Skoro svake godine u ovo vreme nas sačeka jedno teško pitanje - kada upaliti grejanje i kako da vam račun za struju ostane u granicama normale

GREJNA sezona je iza ćoška, a stručnjaci otkrivaju kako da RAČUN za struju održavate u granicama "NORMALE"

unsplash.com

Dok neka domaćinstva spartanski trpe hladnoću, druga pale grejanje s prvim niskim temperaturama. Ali, što se tiče korišćenja centralnog grejanja, da li ćete stvarno, ako ceo dan lagano radi, uštedeti novac?

Kao i kod većine stvari, odgovor nije jednostavan.

Stručnjaci sugerišu da je ostavljanje grejanja na laganoj temperaturi tokom celog dana kako biste uštedeli samo mit. S jedne strane, ako ostavite grejanje uključeno ceo dan, kotao će morati da radi kako bi održavao temperaturu, a energiju ćete trošiti ceo dan u poređenju s podešavanjem da grejanje kreće u odabrano vreme.

Međutim, ako je dom hladniji, trebaće vam više energije da ga zagrejete kada dođete i uključite grejanje. Zbog toga se savetuju korišćenje tajmera.

S ovom metodom možete da podesite grejanje da se uključuje i isključuje kada je to najpotrebnije i ne morate da brinuti toliko o novcu. Mnogi stručnjaci se slažu da je najvažnija stvar koju treba uzeti u obzir, kada je u pitanju efikasno grejanje doma, otkriti gde toplota izlazi, prenosi "Metro.co.uk".

Ako je dom dobro izolovan, potrošićete manje energije bez obzira na to da li je grejanje upaljeno ceo dan ili koristite tajmer. Što su gubici toplote manji, to ćete manje energije potrošiti za postizanje prijatne temperature u domu.

Komentari (0)
Loading