Šta nikako ne smete da radite kod KUĆE tokom OLUJE: Ove TRI situacije morate obaveno da IZBEGAVATE!

Naj žena Vesti 11.10.2021 16:19 0

Jake oluje, grad i vetar približavaju. To su elementi čije zanemarivanje može dovesti do nesreće. Istina je da je za vreme oluje najbolje ostati kod kuće, ali ni tamo niste potpuno bezbedni. Šta apsolutno ne smete da radite kod kuće kada napolju besni oluja? Tri situacije su kobne

grom

Shutterstock

1. Ne otvarajte prozore

Zatvorite sva vrata i prozore pre oluje. Nakon što je oluja uhvatila maha, klonite se njih. Dobro je zatvoriti prozore ne samo pre same oluje, već i svaki put kada izađete iz kuće.

2. Ne uključujte električne i gasne aparate

Korišćenje fena za kosu ili električnog brijača za vreme oluje sa grmljavinom može biti opasno - postoji opasnost da, kada grom udari u kuću, ovi uređaji prenose električni naboj na ljude. Osim toga, u slučaju nestanka struje, omogućeni uređaji predstavljaju opasnost od požara, a da ne spominjemo da od napona mogu uređaji da se ostete i prestanu sa radom. 

3. Ne razgovarajte fiksnim telefonom

Ako grom udari u dalekovod ili telekomunikacioni vod, može čak dopreti do fiksne telefonske slušalice i šokirati nas, upozoravaju stručnjaci. 

Takođe je dobro setiti se da je pre oluje potrebno ukloniti sve predmete sa prozora i balkona (i koje mogu postati pretnja), kao i proveriti imamo li pri ruci baterijsku lampu ili drugo osvetljenje za hitne slučajeve i da li je mobilni telefon napunjen.

Komentari (0)
Loading