Ovaj TRIK će vam pomoći da brže ODMAGLITE vaša stakla u automobilu

Naj žena Vesti 19.10.2021 18:56 0

Brisači su rešenje za kišu kada putujete automobilom, ali šta treba da uradite kada vlaga uzrokuje intenzivno magljenje prozora? Ovo je iritantna i opasna pojava jer ograničava vidljivost. Iako se isparavanje stakla ne može u potpunosti ukloniti, može se značajno smanjiti. I lako je

Ovaj TRIK će vam pomoći da brže ODMAGLITE vaša stakla u automobilu

Shutterstock

Dobro čišćenje prozora iznutra daće vrlo dobre rezultate. Ponekad ne shvatamo koliko je staklo prljavo iznutra. Mnogi ljudi uopšte ne obraćaju pažnju na to. U međuvremenu, prozori vremenom postaju prekriveni masnoćom, prašinom i običnom prljavštinom.

Ovo povećava intenzitet magljenja prozora. Kako očistiti prozore automobila? Baš kao i prozori u kući. Sve što vam je potrebno su obični čistači stakla i papirni ubrusi. Kasnije možete koristiti preparate protiv mraza kada temperature padnu ispod nule.

Očigledno je da leti koristimo klimu. Međutim, vredi je uključiti i kada nije vruće, ali je vlažno ili pada kiša. Klima uređaj odvlažuje vazduh i neizbežno sprečava zamagljivanje prozora. Takođe olakšava uklanjanje magle sa prozora, koja se na njima može pojaviti odmah nakon pokretanja automobila, kada je napolju hladnije nego u kabini. Ako klima uređaj ne pomaže, morate proveriti filter vazduha u kabini, pa ga čak i zameniti ako je potrebno. Ovaj filter sakuplja prljavštinu, a ponekad i ostatke lišća - ove nečistoće skladište vlagu.

Tokom cele godine unosimo vodu u automobil - čak i leti, nakon kiše, pojavljuje se sa kišobranom, mokrom jaknom ili čak sa cipelama. Kada postane hladnije, prikupljena voda neće ispariti. Posebno kada se vozimo na kratkim udaljenostima po gradu, a unutrašnjost automobila nema šanse da se zagreje.

Specijalni kondenzatori dostupni, na primer, u „uradi sam“ prodavnicama, mogu pomoći u uklanjanju vlage iz automobila, ali jeftiniji i brži način je korišćenje debelih slojeva novina (papir koji se koristi za štampanje dnevnih novina najbolje će funkcionisati) stavljen ispod prostirača , u prtljažniku.

Takođe je vredno s vremena na vreme zagrejati unutrašnjost tokom putovanja, a nakon što stignete na mesto, dobro provetrite automobil tako što ćete otvoriti sva vrata automobila na 2-3 minuta. S vremena na vreme vredi i jednostavno očistiti automobil - ukloniti iz njegove unutrašnjosti prašinu koja skuplja vlagu, pesak ili stare prozorske krpe nabijene ispod sedišta.


 

Komentari (0)
Loading