Zaposleni u hotelu otkriva zašto ne bi trebalo da PALITE svetlo nakon što uđete u sobu

K.Ć. Vesti 30.10.2022 14:06 0

Žena koja se više od 15 godina bavi hotelijerstvom objavila je na društvenim mrežama snimak u kojem je otkrila šta bi trebalo da bude prva stvar svakog gosta hotela odmah po ulasku u sobu

hotel

Shutterstock

Zaposlena u hotelu je dodala da se zahvaljujući tome mogu izbeći neprijatne situacije.

U kratkom video snimku objavljenom na TikToku-u, žena po imenu Hejli je objasnila zašto nakon što se prijavimo na recepciji i uđemo u sobu, uopšte ne bi trebalo da palimo svetla. U ovom slučaju nije reč o uštedi, već o nepozvanim gostima koji mogu biti u našoj sobi.

"Uvek imajte baterijsku lampu pri ruci"

Hejli je objasnila zašto je uvek sa sobom nosila baterijsku lampu. "Ne palite svetlo u sobi, zatvorite sve roletne i zavese, pa upalite baterijsku lampu", objašnjava žena koja već 15 godina radi u ugostiteljstvu.

Onda Hali objašnjava da pažljivo pogledate čaršav i dušek (takođe sa donje strane), da pogledate uglove i rupe na podu, jastuke, zavese i dasku za peglanje.

"Ako ne želite da se sutradan probudite u "bezbednoj" sobi, uradite to sa ugašenim svetlima. Stenice su noćne životinje koje beže od svetlosti."

Zaposleni u hotelu otkriva zašto ne bi trebalo da PALITE svetlo nakon što uđete u sobu

Printscreen/TikTok

 

"Potražite male mrlje krvi na čaršavima i dušeku. Ovo je jasan signal da u sobi ima stenica." Žena savetuje da se pre raspakivanja prtljaga izvrši pažljiv pregled, inače bi stenice mogle brzo da se uvuku unutra.

Kada se stenice ne hrane, kriju se na različitim mestima. Najčešće se mogu naći u blizini kreveta, i najčešće naseljavaju šavove dušeka i opruge, takođe žive u prazninama u okviru kreveta i u uzglavlju. Takođe je vredno tražiti prisustvo stenica u presvlakama stolica i sofa, između jastuka, u naborima zavesa, u fiokama, u ormarima (naročito ispod papira kojim su fioke obložene).

Pošto su stenice sićušne, mogu da se sakriju bilo gde. Kako da proverim da li ima stenica u sobi u koju smo došli? Potražite tragove koje ostavljaju ove male krvopije.

  • Crvenkaste mrlje na čaršavima i dušecima uzrokovane gnječenjem stenica
  • Tamne mrlje, koje su izmet stenica i mogu ostaviti trag na tkanini
  • Jaja i ljuske jaja, koje su sitne (oko 1 mm) i bledo žute koje nimfe izbacuju dok rastu
  • Žive stenice

Šta učiniti kada nađete stenice u hotelu?

Ako primetite ove tragove, izađite iz sobe što je pre moguće. A šta da radite kada sutradan primetite karakteristične ugrize svraba po telu? Odmah se javite osoblju hotela i zatražite promenu sobe. Takođe možete podneti zahtev za nadoknadu.

Zapamtite da morate imati dokaze ne samo u vidu ugriza, već i tragove prisustva stenica, o čemu smo pisali gore, tako da možete dobiti nadoknadu od vlasnika ili menadžera hotela. Ako dođete kući sa stenicama u prtljagu, biće veoma teško da ih se rešite zauvek.

Zaposleni u hotelu otkriva zašto ne bi trebalo da PALITE svetlo nakon što uđete u sobu

Printscreen/TikTok

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading