Napitak za ljude koji imaju BOLOVE u kolenima: Redovnim uzimanjem ćete OJAČATI zglobove, dnevna je doza vitamina i minerala

Vesti 30.12.2022 20:00 0

Osobe koje imaju bolove u kolenima treba pored preporučune terapije da obrate pažnju na ishranu. Evo koja kombinacija sastojaka pozitivno utiče na kosti...

Napitak za ljude koji imaju BOLOVE u kolenima: Redovnim uzimanjem ćete OJAČATI zglobove, dnevna je doza vitamina i minerala

Shutterstock

Ishrana je izuzetno važna za imunitet i opšte zdravlje organizma, a kada postoje bolovi u zglobovima, postoje namirnice koje je važno uključiti u ishranu. Najčešći problem sa zglobovima je bol u kolenima, jer kolena snose najveći teret. Tokom godina, funkcionalnost kolenskog zgloba se menja, postepeno se "istroši".

Kao rezultat toga, ligamenti sa mišićima postaju manje pokretni, nisu tako fleksibilni kao u mladosti. Jednostavno rečeno, podmazivanje zglobova se smanjuje zbog nedostatkamagnezijuma, vitamina, kalcijuma, silicijuma, kalijuma u telu. Pored toga, svi ovi hranljivi sastojci su neophodni za naše druge organe i sisteme.

Zato vam donosimo recept za napitak koji sadrži brojne vitamine, ali i minerale koji jačaju zglobove, hrskavicu i pozitivno utiču na zdravlje kostiju.

Sastojci:

  • 1 kašika organskog meda
  • 1 čaša destilovane vode
  • 50 g badema
  • prstohvat mlevenog cimeta
  • 1 šolja sveže ceđenog soka od pomorandže
  • 2 šolja ananasa isečenog na male kocke
  • 1 šolja ovsenih pahuljica

 

Priprema

Iseckajte bademe, a ovsene pahuljice potopite u vodi da odstoje. Iscedite sok od ananasa, za to je dovoljno da ih stavite u gazu i dobro pritisnite. Stavite sve sastojke za napitak u blender i miksajte dok ne dobijete jedinstvenu kašu. Pijte napitak jednom dnevno za užinu kao sjajan izvor vitamina, minerala i proteina.

Napomena: Predloženi napitak nije lek nego dodatak ishrani. Ukoliko osećate tegobe, neophodno je da se obratite stručnjaku.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading